KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Vegaaninen ruoka

Vegaaninen ruokavalio on maidoton ja munaton kasvisruokavalio, johon eivät kuulu eläinperäiset raaka-aineet. Monipuoliset ja herkulliset vegaaniset ruoat sisältävät runsaasti erilaisia kasviksia ja palkokasveja, pähkinöitä sekä ja kasvikermoja ja -juomia. Tästä teemasta löydät parhaat vegaaniset reseptimme!

Vegaaniset keitot

Vegaaniset keitot ovat helppoja valmistaa. Erilaisista linssikeitoista ja kasvissosekeitoista saa lähes kaikille ruokailijoille sopivia. Täyteläisyyttä keittoihin antaa kookosmaito tai kaurajuoma. Kokeile myös kirkasliemisiä keittoja, kuten japanilaistyylistä tofukeittoa tai vietnamilaista riisinuudelikeittoa.

Moni kasviskeitto on muunnettavissa vegaaniseksi. Tärkeintä on käyttää voin ja kerman sijaan kasvirasvapohjaisia, maidottomia tuotteita. Vegaaniseen ruokavalioon kuuluu myös hunajan välttäminen. Joten jos tomaattisen liemen maku on pyöristetty hunajalla, voit korvata sen tilkalla siirappia tai ripauksella sokeria. 

 

Vegaaniset pastat

Pastat ovat vegaanisia, ellei niiden valmistuksessa ole käytetty kananmunaa. Tavallinen kuivapasta, täysjyväpastat, eri viljalaaduista ja pavuista valmistetut sopivat hyvin tarkoitukseen. Pastalaatua vaihtamalla saa ruokiin kuitua ja makua.

Myös kesäkurpitsasta saa mainiot kasvisnuudelit tai -spagetin

 

Vegaaniset salaatit

Vegaanisissa salaateissa vain mielikuvitus on rajana. Raikkaiden salaattien lisäksi kannattaa tehdä lämpimiä versioita pannulla tai uunissa paahtamalla. Parhaat vegaaniset salaatit valmistuvat kauden aineksista ja niissä on monipuolisesti myös palkokasveja ja pähkinöitä

Useimmat tavalliset lisäkesalaatit ovat vegaanisia, jos ne eivät sisällä juustoja tai maitopohjaisia kastikkeita. Tilkka öljymäistä kastiketta mehevöittää salaatin kuin salaatin.

 

Vegaaniset leivonnaiset

Vegaaniset leivonnaiset valmistuvat ilman kananmunia ja maitotuotteita. Kokeile vaikka öljyyn leivottavia brownieita, kaurakeksipohjaista kakkua ja vegaanista voileipäkakkuaVegaaninen marenki vatkataan kikherneiden liemestä eli aquafabasta ja sokerista. Testaa vegaanista marenkia ihanan överissä toffeepavlovassa.

 

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Vegaaninen ruoka

Vegaaninen kylmäsavuporo
Minna_A

Vegaaninen kylmäsavuporo

Keittiössä, kotona ja puutarhassa

3 x vegaaninen aamupala
Toimitus

3 x vegaaninen aamupala

Maku-toimituksen blogi

3 x vegaaninen pasta
Toimitus

3 x vegaaninen pasta

Maku-toimituksen blogi

3 x vegaaninen keitto
Toimitus

3 x vegaaninen keitto

Maku-toimituksen blogi

Vegaaniset suklaa-appelsiinidonitsit
annamaria

Vegaaniset suklaa-ap­pel­sii­ni­do­nit­sit

Lunni leipoo

Nopea kesäkurpitsapasta
Perinneruokaa Prkl

Nopea ke­sä­kur­pit­sa­pas­ta

Perinneruokaa prkl

Mitä ihmettä: munaton marenki!
Toimitus

Mitä ihmettä: munaton marenki!

Maku-toimituksen blogi

Porkkala
Minna_A

Porkkala

Keittiössä, kotona ja puutarhassa