KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Thaimaa

Mausteinen thairuoka ihastuttaa sitruunaruohon, korianterin ja chilin voimalla. Katso täältä parhaat ohjeet paistettuihin nuudeleihin, kanakookoskeittoon ja muihin rakkaisiin thaiklassikoihin!

Moni on rakastunut ruokaan Thaimaan matkalla, eikä ihme. Mausteinen ruoka on yhtä aikaa raikasta ja makeantulista sekä kivan eksoottista. Tunnettuja thairuokalemppareita ovat esimerkiksi sopivan pehmeä kana-kookoskeitto eli Tom Kha Gai, raikas lasinuudelisalaatti Yum Woon Senpaistetut nudelit eli Pad Thai, mausteinen kala-katkarapukeitto eli Tom Yam Gung sekä suolaisenmakeat ja kookoksiset Satay-vartaat. Näissä annoksissa maistuvat esimerkiksi inkivääri, galangal, erilaiset chilit, limetit lehtineen, sitruunaruoho ja korianteri. Lisäksi ruoka saa makua karamellisesta palmusokerista, suolaisesta ja kalaisesta kalakastikeesta sekä soija-, tamarind- ja osterikastikkeesta. Tulisuutta pehmentää täyteläinen kookosmaito. Erilaisia thairuoissa käytettäviä mausteita ja tahnoja löytyy monista isoista marketeista. Myös kokonaan valmiita kastikkeita on tarjolla. Itämaisia ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä löytyy lähes kaikki thairuokaan tarvittava, kuten pakastetut banaaninlehdet ja jättikatkaravut.

Thaimaassa riisiä on tarjolla jokaisella aterialla. Riisikulhon ympärille nostetaan monia eri ruokalajeja. Keitto, currykastike, höyrytetty broileri, salaatti – kaikki voidaan nauttia samanaikaisesti, satunnaisessa järjestyksessä. Ruokailuväleinä ovat useimmiten lusikka ja haarukka. Puikkoja käytetään nuudeliruokien syömiseen. Ruokajuomana tarjotaan vettä tai teetä. Juhlatilaisuuksissa voidaan tarjota thaimaalaista riisiviskiä, mekongia.

Thaimaassa jälkiruokana tarjotaan usein tuoreita hedelmiä. Joskus tarjolla voi myös olla erilaisia riisijälkiruokia tai jäädykettä.

Katso alta reseptit, kokoa lemppareistasi thaimaalainen menu ja järjestä kavereille mausteinen ilta! 

 

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Thaimaa

Thaimaalaisten makujen huumaa!
Tiina Garvey

Thaimaalaisten makujen huumaa!

Fanni & Kaneli

Thaimaan matkailun kokkikoulu ja Ma-Hor pyörykät
Perinneruokaa Prkl

Thaimaan matkailun kokkikoulu ja Ma-Hor pyörykät

Perinneruokaa prkl

Thaimaalainen salaatti ja reseptikilpailu!
Tiina Garvey

Thaimaalainen salaatti ja re­sep­ti­kil­pai­lu!

Fanni & Kaneli

Sriracha-papudippi ja kanaa thaityyliin
Tiina Garvey

Sriracha-papudippi ja kanaa thaityyliin

Fanni & Kaneli

Thairuokaa prkl! Kookosohukaiset videolla ja upea kilpailu
Perinneruokaa Prkl

Thairuokaa prkl! Koo­ko­so­hu­kai­set videolla ja upea kilpailu

Perinneruokaa prkl

3 x rakkain thaiklassikko
Toimitus

3 x rakkain thaiklassikko

Maku-toimituksen blogi