KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Ruotsi

Syö kuin ruotsalainen! Nappaa päivällä smörgås ja juhli prinsessakakulla. Monet ruotsalaisten rakastamista mauista ovat tuttuja meillekin.

Monet oman maamme suosituimmista kotiruoista ovat juuriltaan ruotsalaisia. Etikkasilakat ja muut silakkaruoat, näkkileivät ja erilaiset rieskat, lihapullat, peruna- ja juuresruoat kuuluvat molemmissa maissa rakastettujen ruokien joukkoon. Monet ruotsalaisista mauista ovat tuttuja meillekin. Pullissa maistuu sahrami ja kardemumma, kakku peitellään marsipaaniin ja kaaliruoat hunnutetaan siirapilla. Erona Suomeen on, että mausteita käytetään runsaammin. Myös suolaisuus ja makeus saavat erottua ruoissa selvästi.   

Ruokaperinteissä on Suomen tavoin alueellisia eroja, joihin ovat vaikuttaneet muun muassa pohjoisen ja etelän, idän ja lännen erilaiset kasvuolosuhteet. Nykyisin kuitenkin erot ovat tasoittumassa ja kansainväliset vaikutteet näkyvät kotiruoissakin. Tukholman ravintoloista kantautuvat uusimmat ruokatrendit myös meille.

Poimi tästä teemasta kokeiluun omat ruotsalaistyyliset lempireseptisi!

  

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Ruotsi

Oodi kesälle: Seljankukkatartaletti
EleanoraSmöör

Oodi kesälle: Sel­jan­kuk­ka­tar­ta­let­ti

Baking Instinct

Mutakakku - Mudcake
Emma Iivanainen

Mutakakku - Mudcake

Painted by Cakes

Makeimmat koristeet juhlapöytään: polkamarengit
annamaria

Makeimmat koristeet juhlapöytään: polkamarengit

Lunni leipoo

Pullat kultaa kalliimmat: ruotsalaiset sahramipullat
EleanoraSmöör

Pullat kultaa kalliimmat: ruotsalaiset sahramipullat

Baking Instinct

Kanttarelliquiche västerbotten-juustolla
Minna_A

Kant­ta­rel­liquic­he västerbotten-juustolla

Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Suolainen piirakka västerbotten-juustolla
annamaria

Suolainen piirakka västerbotten-juustolla

Lunni leipoo