KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Mokkapalat

Katso täältä ohjeet parhaisiin mokkapaloihin. Pellillinen mokkapaloja sopii joka tilanteeseen!

Tekisikö mieli leipoa jotain superhyvää? Suklaiset mokkapalat eivät turhaan ole monen suosikkiherkku ja kahvihetkien klassikko. Upottavan pehmeä pohja ja paksu kerros suussasulavaa kuorrutetta takaavat sen, ettei tätä suklaalevyä riitä pakastimeen asti.

Parhaat mokkapalat

Tässä pari niksiä, jotta mokkapaloistasi tulee täydellisiä:

  • Sekoittele taikinaa rauhallisesti äläkä vatkaile, jottei taikina sitkisty.
  • Tärkeintä on paistaa mokkapalat juuri ja juuri kypsäksi, että ne säilyvät upean mehevinä.
  • Testaa kakkutaikinan kypsyys tikulla, sillä uunien tehot vaihtelevat.
  • Jos haluat selkeän, paksumman kuorrutteen, muista jäähdyttää pohja ennen kuorrutteen levittämistä, jotta se ei sula herkun päälle. Jos haluat ohuemman kuorrutteen, joka imeytyy osittain mehevöittämään taikinalevyä, levitä kuorrute lämpimälle levylle kuten tässä mokkapalaohjeessa.
  • Jos rakastat mokkapalojen kuorrutetta, kannattaa sitä tehdä tuplasatsi, että päällisestä tulee tosi paksu.
  • Jos haluat pakastaa mokkapalat esimerkiksi juhlia varten, kannattaa se tehdä ennen kuorruttamista. Mokkapalojen pakastaminen onnistuu esimerkiksi isossa rasiassa, johon kerrostat mokkapalalevyjä ja voipaperia.

Mokkapalareseptejä

Mokkapalojen koristelu

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Mokkapalat