KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Joulun kasvisruoat

Etsitkö jouluun sopivia kasvisruokia? Pateet, murekkeet, salaatit ja laatikot tuovat joulupöytään makua ja väriä. Tästä teemasta löydät parhaat vinkit joulun kasvisruokiin!

Joulun kasvisruoat ovat perinteisesti olleet salaatteja ja joululaatikoita, joilla on täydennetty kala- ja lihapainotteista jouluateriaa. Kasvisruokien pohjalle voi kuitenkin rakentaa koko jouluaterian. Vaikka tarkoitamme kasvisruoilla lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon sopivia ruokia, joukossa on kuitenkin myös sellaisia reseptejä, jotka sopivat munattomaan ja vegaaniseen kasvisruokavalioon.

Alkuruoat

Joulun kasvisalkuruokien joukkoon sopivat niin perinteiset salaatit, rosolli, sienisalaatti kuin vihreät salaatitkin. Raikkaat vegaaniset punajuurisushit ja kasvissyöjän mätileivät tuovat pientä ekstraa alkuruokapöytään. Samoin tomaatti-fetalotta, joka valmistuu ilman liivatetta ja kananmunaa.

Pääruoat ja lisäkkeet

Kasvisruokavalioon sopiva joulun pääruoka herättää kysymyksiä vuodesta toiseen.

Jos ruokailijoiden joukossa on vegaaneja, suosittelemme tofukinkkua ja joulumausteisia uunijuureksia. Lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon sopiva vaihtoehto on lempeä bataattipatee tai mausteinen kikhernemureke. Jos pateet ja murekkeet tuntuvat liian suureellisilta, maukkaat, hyvin tehdyt falafelit käyvät mainiosti myös joulupöytään. Dipiksi sopii joulupöydän makukimarassa yksinkertainen hunaja-inkivääri-ranskankermakastike. 

Unohda kasvisruokapöydästä sosemaiset laatikot ja valitse lisäkkeeksi kasvisvuokia, joissa on enemmän makua, väriä ja rakennetta. Punajuuri-vuohenjuustolaatikko ja bataattiviipalelaatikko  ovat ruokaisia ja maultaan sopivasti jouluisia.

Joulupöydässä on hyvä olla myös jotain raikasta ja kirpeän etikkaista. Marinoidut pavut, ruusukaalit tai rosolli täydentävät kokonaisuutta maukkaasti. 

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Joulun kasvisruoat