KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

It­se­näi­syys­päi­vä

Suomen juhlapäivänä 6.12. nostetaan malja omalle maallemme, sen historialle ja tulevaisuudelle. Itsenäisyyspäivän tarjoiluun sopivat raikkaat, klassiset suomalaiset maut. Tästä teemasta löydät ideat niin rentoon kuin juhlavaan itsenäisyyspäivän viettoon!

Itsenäisyyspäivän helppo tarjoilu

Moni viettää itsenäisyyspäivää Linnan juhlia katsellen. Pienet suolaiset tarjottavat, kuten mätileivätporopiiraset tai poromoussenäkkärit sopivat hyvin tarjottaviksi viinin tai glögin kanssa. Jos haluat tarjota näppipalojen jälkeen lämmintä, mutta helppoa itsenäisyyspäivän ruokaa, suosittelemme lohi-paahtojuuressalaattia tai paahdettua kasvissosekeittoa. Molempien ideana on uunissa paahtaminen, joka on paitsi helppoa, myös antaa upean maun juureksille, talven parhaille aineksille.

Helpon itsenäisyyspäivän tarjoilun voi päättää raikkaaseen jälkiruokaan tai leivonnaiseen. Miltä kuulostaisi rapsahtava puolukkamalja vai päädytkö kahvin kanssa tarjottavaan puolukka-toffeepiirakkaan? Jos täydennät tarjoilua vihreillä kuulilla ja klassikkokonvehdeilla, itsenäisyyspäivän makea päätös on taattu.

Lisää ideoita pieniin helppoihin glögin kanssa tarjottaviin leivonnaisiin löydät pikkujouluteemastamme.

 

Itsenäisyyspäivän juhlava ateria

Itsenäisyyspäivän juhlavan aterian alkuun sopivat pienet suolaiset näppipalat: tarjoa tervetulotoivotukseksi piparjuuri-porocrustadeja ja kylmäsavulohinappeja kuohuviinin tai vaalean glögin kanssa. 

Alkuruokana maistuu samettinen maa-artisokkakeitto tai Aura-juustosta valmistettu sinihomejuustosalaatti.

Pääruoaksi tarjotaan poronfileetäklassista hirven jääpaistia tai hajoavan kypsäksi haudutettua karitsanpotkaa lisäkkeiden kanssa.

Haluatko päättää aterian lakkajäädykkeeseen vai suklaavaahtoon? Jos ateria on mielestäsi riittävän runsas ilman jälkiruokaakin, voit siirtyä suoraan kahvin kanssa tarjottavaan ihanaan Ellen Svinhufvudin kakkuun tai lakka-valkosuklaakakkuun.   

 

Onnea talven ylioppilaille

Itsenäisyyspäivän aikaan juhlivat myös talven ylioppilaat. Katso artikkelistamme reseptit talviseen ylioppilasjuhlatarjoiluun!

 

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: It­se­näi­syys­päi­vä

Itsenäisyyspäivää silmällä pitäen- Poron Ulkofileetä ja Aurajuustoa
onkonalka

It­se­näi­syys­päi­vää silmällä pitäen- Poron Ulkofileetä ja Aurajuustoa

Onko Nälkä?

Lukijoiden toiveesta: Svinhufvudin kakku Eleanoran tapaan
EleanoraSmöör

Lukijoiden toiveesta: Svinhufvudin kakku Eleanoran tapaan

Baking Instinct

Itsenäisyyspäivän illallinen

Artikkeli

It­se­näi­syys­päi­vän illallinen

Tyylikkäät syyslakkiaiset

Artikkeli

Tyylikkäät syyslakkiaiset