KATSOMASI RESEPTIT

TEEMA

Hampurilainen ja hot dog

Itse tehty hampurilainen ja hot dog ovat vastustamattoman hyviä! Tästä teemasta löydät hampurilais- ja hodarireseptin joka makuun.

Hampurilaiset ja hot dogit ovat ihan parhaita itse tehtynä. Kokoa paras hampurilainen kunnon hampurilaispihvistä ja itse tehdyistä tai laadukkaasta, valmiista hampurilaissämpylästä. Maukkaat lisukkeet, kuten itse tehty ketsuppi tai marinoidut punasipulit nostavat burgerin uudelle tasolle. Myös hot dogiin saa uutta jujua, kun valmistaa hodarisämpylän väliin paprikaisen kastikkeen. Hampparit ja hodarit sopivat moneen käyttöön: kesällä katuruoka valmistuu kätevästi grillissä, noutopöytään kannattaa valita minikokoiset hampurilaiset ja välipalaksi vaikkapa lohiburgeria tai papuhamppareita. Katso alta hampurilaisten ja hodareiden tuunausvinkit ja reseptit!

Hampurilaispihvi

Täydellisessä hampurilaisessa on tietenkin kunnon pihvi! Mehevä jauhelihapihvi on klassisin valinta, eikä jauheliha tarvitse seurakseen välttämättä kuin sipulia ja mausteita. Lihatiskiltä hankittu, vastajauhettu jauheliha ei kaipaa kananmunaa sitomaan, muuten massaan voi lisätä yhden pienen kananmunan. Jos haluat hampurilaisesta supermehevän, testaa Hot Juicy Lucy -hampurilainen, johon piilotetaan pihvin sisälle cheddarjuustoa.

Pihvin sijasta hampurilaisen väliin voi myös sujauttaa erilaisia nyhtölihoja, kuten pulled porkia tai nyhtökanaa.

Kevyt hampurilainen syntyy, kun valitset hampparin väliin höyrytettyä tai paistettua lohta ja raikasta jogurttikastiketta. Kasvishampurilaisen väliin voi kokeilla hernerouhe-kasvispihvejä ja vegaaninen hampurilainen kootaan itse tehdyistä mustapapupihveistä.

Hampurilaissämpylä

Tuore ja pehmeä vai rapeaksi paahdettu? Hampurilaissämpylän valinta on makuasia. Sämpylät voi leipoa itse tai käyttää valmiita hampurilaissämpylöitä. Myös ruisleipä tai tavallinen sämpylä sopii hyvin hampurilaisen kokoamiseen. Trendikäs ja kevyt bataattiburgeri syntyy, kun paahdat sämpylän tilalle noin sentin paksuiset bataattiviipaleet.

Hot dog eli hodari

Hot dog eli nakkisämpylä tai tuttavallisemmin hodari koostuu yksinkertaisimmillaan pehmeästä hot dog -sämpylästä ja keitetystä tai paistetusta nakista. Valitsemalla sämpylän väliin braatwurstin tai raakamakkaran saat hodariin uutta makua. Myös nyhtölihat tai jauhelihakastike sopivat sämpylän väliin. Kasvisversioon voi paistaa väliin halloumia kasvislisukkeiden kera.

Hot dogin ja hampurilaisen lisukkeet

Hot dogin kaveriksi sopii esimerkiksi ketsuppi, sinappi, paahdettu sipulirouhe, kurkkusalaatti tai vaikka paprikainen hot dog-kastike. Tulisen ruoan ystävä annostelee hodariinsa chilikastiketta. Testaa myös lisukkeena erilaisia juustoja, kuten homejuustomurua.

Hampurilaisen väliin voi sujauttaa esimerkiksi mehevää cheddarjuustoa, rapeaksi paistettua pekonia, viipaloitua tomaattia, kurkkua, salaattia. Ketsuppi, sinappi, majoneesi ja kurkkusalaatti antavat hampurilaiselle mehevyyttä. Majoneesinen kaalisalaatti eli coleslaw sopii myös hyvin hampurilaisen väliin tai lisukkeeksi. Muussattu avokado tai guacamole toimivat hyvin hampurilaisen mehevöittäjänä.

Lisää suosikiksi

Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaikki teemasta: Hampurilainen ja hot dog

Hampurilainen vai Hot Dog?
Perinneruokaa Prkl

Hampurilainen vai Hot Dog?

Perinneruokaa prkl

10 x kesäpäivän mehevä burgeri
Toimitus

10 x kesäpäivän mehevä burgeri

Maku-toimituksen blogi

Hedelmäiset haukkuhodarit
sari kalliomäki

Hedelmäiset haukkuhodarit

Tyrniä ja tyrskyjä

Poro burgerit leipäjuustolla ja lakkasalsalla
onkonalka

Poro burgerit leipäjuustolla ja lakkasalsalla

Onko Nälkä?

Double trouble burger
onkonalka

Double trouble burger

Onko Nälkä?

Tuplapurilaista isukille
sari kalliomäki

Tupla­pu­ri­lais­ta isukille

Tyrniä ja tyrskyjä

Grillattu Burger
onkonalka

Grillattu Burger

Onko Nälkä?

Karitsa burger vuohenjuuston ja tsatsikin kera
onkonalka

Karitsa burger vuohenjuuston ja tsatsikin kera

Onko Nälkä?

Kenguru Burger, Fenkoli- Ananas Slaw ja Tomaatti chutney
onkonalka

Kenguru Burger, Fenkoli- Ananas Slaw ja Tomaatti chutney

Onko Nälkä?

Pikapurilainen vuohenjuustokastikkeella
sari kalliomäki

Pikapurilainen vuo­hen­juus­to­kas­tik­keel­la

Tyrniä ja tyrskyjä