KATSOMASI RESEPTIT
Voissa paistetut muikut
MU

Resepti: Maku 05/2012

Voissa paistetut muikut

Resepti: Maku 05/2012

Voissa paistetut muikut

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Leivitys

Paistamiseen

Muut ainesosat

  • tuoretta tilliä sitruunalohkoja

Tee näin 30 min

30 min
  • Muikkujen perkaaminen puhkomalla: Irrota kalan kidukset työntämällä peukalo ja etusormi kidusonteloon. Vedä suolisto ulos kidusten ja rintaevien mukana. Huuhdo kalat nopeasti siivilässä ja kuivaa talouspaperiin.

    Muikkujen perkaaminen saksilla: Leikkaa kalan pää pois ja jatka leikkaamista vatsaa pitkin niin, että ohut kaistale irtoaa. Avaa kala ja poista sisälmykset etusormella vatsaontelosta. Huuhdo kalat nopeasti siivilässä ja kuivaa talouspaperiin.

    Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kierittele muikut jauhoseoksessa. Paista muikut muutamassa erässä valurautapannulla voi-öljyseoksessa. Paistoaika on keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Nosta kalat vadille ja ripottele päälle tillinoksia ja sitruunalohkoja. Tarjoa paistettujen muikkujen lisäksi perunasosetta, kermaviilikastiketta ja salaattia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    148 kcal
  • hiilihydraattia
    3.4 g
  • rasvaa
    7.1 g
  • proteiinia
    17.4 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    1.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

perinteinen, munaton


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (2)

94% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 22.10.2012

    vierailija

    Niin toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... Kyllä muikkuihin kuuluu ehdottomasti rapea ruisjauholeivitys, NAM! Ja muikut mielellään mahdollisimman pieniä sillä isoja on vaikea paistaa rapeiksi ja isot, paistetut lötkömuikut on inhoja.

    • 18.10.2012

      Vierailija

      Paistetut muikut on mielestäni parhaita kun jättää jauhot pois. mausteeksi sitruunapipuria, ripaus valkosipulimaustetta ja aromisuolaa.

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää suosikiksi

      Tulosta