Voikukkasima
MU
MA
GL

Resepti: Maku 03/2005

Voikukkasima

Resepti: Maku 03/2005

Voikukkasima

Lisää suosikiksi

Tulosta

Ainekset

25 annosta

Pulloihin

Tee näin 5 vrk 2 t 10 min

5 vrk 2 t 10 min
{
AKTIIVINEN
1 t 10 min
PASSIIVINEN
5 vrk 1 t
  • Kerää voikukan kukat puhtaalta kasvupaikalta aurinkoisella säällä. Revi kukista keltaiset terälehdet ja huuhtele ne siivilässä. Kiehauta isossa kattilassa vesi ja terälehdet, anna keitoksen porista hiljalleen noin 15 minuuttia.

    Lisää siirappi, sokeri ja pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva (1/4 tl). Anna juoman käydä runsas vuorokausi.

    Siivilöi ja pullota juoma. Pane pestyjen pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina. Nosta pullot kylmään. Voikukkasima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

    •Kokeile voikukkasiman valmistusta samaan tapaan kehäkukan terälehdistä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    87 kcal
  • hiilihydraattia
    20.3 g
  • rasvaa
    0.1 g
  • proteiinia
    0.6 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    41.8 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (2)

  • 22.05.2014

    Virve Jaskara

    Onko 25dl voikukkia puhdistettuna vai ennen puhdistamista?

  • 24.05.2014

    Ninzku

    Itsekin mietin samaa. Olisi tarkoitus kokeilla tänään, ehkäpä sitten mittaan puhdistamisen jälkeen.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta