KATSOMASI RESEPTIT
Vohvelikeksit

Resepti: Lunni leipoo

Vohvelikeksit

Resepti: Lunni leipoo

Vohvelikeksit

Oletko jo törmännyt vohvelikekseihin eli vohveliraudalla paistettuihin kekseihin? Paista keksitaikinasta vohveliraudalla pieniä tai suurempia vohvelikeksejä. Lopputulos on yllättävän ihastuttava!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Tee näin 20 min

20 min
  • Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, samoin kananmuna.

    Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon.

    Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

    Laita vohvelirauta lämpenemään. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, pyöritä palloiksi. Aseta kaksi keksiä raudan väliin ja paista 1-2 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet väriä. Irrota varovaisesti kahden haarukan avulla raudasta, laita ritilälle jäähtymään.

    Tarjoile sellaisinaan tai jäätelön kera.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    414 kcal
  • hiilihydraattia
    56.7 g
  • rasvaa
    18.2 g
  • proteiinia
    5.5 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta