KATSOMASI RESEPTIT
Vohvelijätskit kinuskilla

Resepti: Lunni leipoo

Vohvelijätskit kinuskilla

Resepti: Lunni leipoo

Vohvelijätskit kinuskilla

Paista hauskat vohvelikeksit ja viimeistele ne aidolla vaniljajäätelöllä ja itse keitetyllä kinuskikastikkeella.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Valmista ensin kinuskikastike.

    Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Lisää kerma kerralla joukkoon ja anna kiehua keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää voi ja anna kastikkeen hieman jäähtyä.

    Paista sitten vohvelikeksit. Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon.

    Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin. Voit ottaa osan keksitaikinasta talteen myöhempää käyttöä varten tai paistaa kaikki vohvelikekseiksi.

    Laita vohvelirauta lämpenemään. Ota taikinasta neljä parin ruokalusikallisen kokoista könttiä, pyöritä palloiksi. Aseta kaksi keksiä raudan väliin ja paista 1-2 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet väriä.

    Irrota varovaisesti kahden haarukan avulla raudasta, laita ritilälle jäähtymään. 

    Kokoa annokset asettamalla vohvelikeksien päälle reilu pallo vaniljajäätelöä sekä hieman jäähtynyttä kinuskikastiketta.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    408 kcal
  • hiilihydraattia
    53.6 g
  • rasvaa
    19.5 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.1 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta