Viikunaboston

Resepti: Maku 06/2010

Viikunaboston

Resepti: Maku 06/2010

Viikunaboston

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
1 t 45 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli tuntia). Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina neliön muotoiseksi levyksi (50 x 50 cm). Levitä päälle smetanalla notkistettu tuorejuusto, joka on makeutettu sokerilla. Ripottele viikunat pinnalle. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaan ja nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin. Anna viikunabostonkakun kohota noin 45 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista viikunabostonia 175 asteessa noin 30 minuuttia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    614 kcal
  • hiilihydraattia
    80.8 g
  • rasvaa
    26.5 g
  • proteiinia
    11.4 g
  • kuitua
    5 g
  • suolaa
    0.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta