KATSOMASI RESEPTIT
Viikuna-portviinikakku

Resepti: Maku 07/2013

Viikuna-portviinikakku

Resepti: Maku 07/2013

Viikuna-portviinikakku

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 palaa

Kostutus

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Leikkaa viikunoista kannat. Puolita viikunat ja pane ne kattilaan. Lisää vesi ja portviini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä.

    Soseuta viikunat liemineen sauvasekoittimella. Lisää kuumaan soseeseen voi nokareina. Sekoita joukkoon myös sokeri. Kumoa seos leivontakulhoon.

    Vatkaa huoneenlämpöiseen seokseen munat sähkövatkaimella yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan.

    Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) torvelliseen kakkuvuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtyneenä. Anna jäähtyä.

    Mausta portviini sokerilla. Levitä se pullasudilla taputellen kauttaaltaan viikuna-portviinikakun pinnalle. Kääräise kakun päälle kelmu ja siirrä kakku jääkaappiin. Anna kakun maustua hyvin peitettynä 2–7 päivää, jolloin viikuna-portviinikakku mehevöityy ja sen maut tiivistyvät.

    Leikkaa viikuna-portviinikakusta viipaleita tarjolle menekin mukaan. Näin kakku säilyy hyvin jääkaapissa peitettynä.

    * Voit valmistaa kakun samalla tavoin myös pehmeistä, kuivatuista luumuista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    306 kcal
  • hiilihydraattia
    36.9 g
  • rasvaa
    14.4 g
  • proteiinia
    4 g
  • kuitua
    2 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Kuivakakut


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

Kommentit (3)

80% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin2
  • Helppo3
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Kuivakakut

Lisää suosikiksi

Tulosta