KATSOMASI RESEPTIT
Vegaaniset ruiskierteet
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Vegaaniset ruiskierteet

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Vegaaniset ruiskierteet

Kauniit ruiskierteet sopivat myös vegaanille.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

16 kpl

Taikina

Pinnalle

Tee näin 13 t 15 min

13 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t 45 min
  • Liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä vuoka kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.

    Kumoa taikina seuraavana päivänä hyvin jauhotetulle pöydälle. Jos se on liian löysää käsiteltäväksi, alusta taikinaan hiukan lisää jauhoja. Jätä taikina kuitenkin niin löysäksi, kuin se työstämisen kannalta on mahdollista.

    Pyöritä taikinasta noin 40 cm:n pituinen pötkö. Jaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Kieritä pötköjä pituussuunnassa akselinsa ympäri muutaman kerran, jotta syntyy kierteet. Voitele kierteet vedellä, ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja ruisjauhoja. Peittele liinalla.

    Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 275 asteeseen. Kun uuni on kuuma, leikkaa molemmat taikinapötköt 8 osaan.

    Ota pelti uunista, laita leivinpaperi päälle ja nosta sämpylät kuumalle pellille. Nosta pelti takaisin uunin keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    189 kcal
  • hiilihydraattia
    33 g
  • rasvaa
    3.4 g
  • proteiinia
    6.2 g
  • kuitua
    4.7 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta