Vatruskat

Resepti: Maku 01/2011

Vatruskat

Resepti: Maku 01/2011

Vatruskat

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 10 min

2 t 10 min
{
AKTIIVINEN
1 t 30 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Varo ylikypsentämistä, jotta kuoriminen ei vaikeudu. Valmista riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon suola ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kannella peitettynä. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne perunasurvimella tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita voi, suola, vehnäjauhot ja muna käsin jäähtyneeseen taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Leivo taikina hyvin jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se 25 palaan. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi (Ø n. 10 cm). Nosta kuoren päälle lusikallinen riisitäytettä. Taita taikinan reuna täytteen päälle pasteijan tapaan puolikuun muotoiseksi vatruskaksi. Tasoita piirakan reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois pienen lautasen reunalla. Siirrä vatruskat leivinpaperoidulle pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele vatruskat voisulalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.9
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    98 kcal
  • hiilihydraattia
    15.7 g
  • rasvaa
    2.8 g
  • proteiinia
    1.9 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kasvis


Laatinut:

Kuva:

Pentti Potkonen

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta