KATSOMASI RESEPTIT
Vaniljainen mansikkajuustokakku

Resepti: Maku 03/2017

Vaniljainen man­sik­ka­juus­to­kak­ku

Resepti: Maku 03/2017

Vaniljainen man­sik­ka­juus­to­kak­ku

Ihana mansikkajuustokakku sopii täydellisesti kesään. Valkosuklainen pohja ja vaniljainen, mansikkasoseella maustettu täyte tekevät tästä juustokakusta yhtä aikaa makean ja raikkaan.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 12 t 50 min

12 t 50 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
12 t 20 min
  • Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.

    Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.

    Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

    Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta lopuksi sitruunamehulla. Sekoita lopuksi täytteeseen sokeroitu mansikkasose. Kaada täyte pohjan päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.

    Irrota kakku varovasti irtopohjavuosta. Koristele valmis juustokakku mansikkaviipaleilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    362 kcal
  • hiilihydraattia
    34.6 g
  • rasvaa
    22.3 g
  • proteiinia
    5.7 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Juustokakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta