MU

Resepti: Maku 01/2005

Vanhanajan kanaviillokki sitruunasiivin

Resepti: Maku 01/2005

Vanhanajan kanaviillokki sitruunasiivin

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
40 min
  •  Pane riisi tai perunat kiehumaan.

    Leikkaa kypsä broileri pienehköiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy, lisää broileripalat ja paista hetki. Lisää vesi, kanaliemikuutio, curry ja sokeri ja anna kiehua viitisen minuuttia.

    Sekoita joukkoon ensin sitruunan mehu, sitten suuruste ja lopuksi kerma. Jos kastike ei ole tarpeeksi paksua, lisää suurustetta varovasti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Älä enää keitä kanaviilokkia.

    Tarjoa vanhanajan sitruunainen kanaviilokki riisin tai perunoiden ja mustaviinimarjahillon tai -hyytelön kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    308 kcal
  • hiilihydraattia
    2.5 g
  • rasvaa
    18.4 g
  • proteiinia
    32.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (7)

  • 21.09.2010

    marja s

    Vanhanajan kanaviillokki?

    Broileria kanan sijaan, oliiviöljyä voin asemesta, kanaliemi kuutiosta, vaalea kastikesuuruste vehnäjauhon korvaajana.

    Toisaalta onhan kai eilinenkin jo vanhaa aikaa.

  • 22.03.2012

    Vierailija

    Tämä EI OLE vanhanajan kanaviillokkia nähnytkään tämä resepti. Tuohan on jonkin sortin broilerin suikalekastike. Kanaviillokki tehdään kanasta, eikä siinä käytetä mitään liemikuutioita vaan sitä kanan keitinlientä, ynnä muuta.
    Mutta yllä olevan reseptin kirjoittajalle - HÄPEÄ!!

  • 23.03.2012

    Vierailija

    Voisiko yllä olevat kommentoijat kertoa mistä kanaa voi ostaa (jos ei halua pakastealtaa tuonti"kananpoikia")?

  • 10.08.2013

    Vierailija

    kyse on kanaviilokista eikä proilerkastikkeesta. eihän broiskua voi edes kypsentää niin pitkään että syntyisi viillokkiin kanaliemi eikä siinä edes ole kananrasvaa.

  • 16.11.2013

    Vierailija

    Resepti liittyy Maku-lehden juttusarjaan, jossa esiteltiin kiireisten lapsiperheiden NOPEITA ja HELPPOJA arkiruokavinkkejä. Romanttinen otsikko on toimituksen käsialaa ja johtaa hiukan harhaan, sillä resepti ei ole perinteinen vaan pikainen, mutta silti ihan maukas. Raakoja broilerin rintafileitä saa ruokakaupan lihatiskiltä ja ne on kypsennetty etukäteen uunissa pikaruokaa varten esim. edellisenä päivänä.

  • 19.11.2013

    Vierailija

    Suomessa syötävä kananliha on lähes pelkästään broilerirotuista kanaa.
    Broileri on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa, kun taas munivat kanat on jalostettu tuottamaan mahdollisimman paljon kananmunia.
    Munijakanat menee suomessa rehuksi.

  • 24.11.2013

    Vierailija

    Ei oo kanaviillokkia nähnytkään. Liha on kanaa, ei broileria ja se keitetään, ei paisteta.Ei tuu oliveoilia ja soosi tehdään keitinliemestä veloute´- soosiksi ja maustetaan lievästi hapanimeläksi ihan niinkuin esim. tilliliha.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta