KATSOMASI RESEPTIT
MU

Resepti: Maku 01/2005

Vanhanajan kanaviillokki sitruunasiivin

Resepti: Maku 01/2005

Vanhanajan kanaviillokki sitruunasiivin

ARVIOI
3.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
40 min
  •  Pane riisi tai perunat kiehumaan.

    Leikkaa kypsä broileri pienehköiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy, lisää broileripalat ja paista hetki. Lisää vesi, kanaliemikuutio, curry ja sokeri ja anna kiehua viitisen minuuttia.

    Sekoita joukkoon ensin sitruunan mehu, sitten suuruste ja lopuksi kerma. Jos kastike ei ole tarpeeksi paksua, lisää suurustetta varovasti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Älä enää keitä kanaviilokkia.

    Tarjoa vanhanajan sitruunainen kanaviilokki riisin tai perunoiden ja mustaviinimarjahillon tai -hyytelön kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    112 kcal
  • hiilihydraattia
    0.9 g
  • rasvaa
    6.7 g
  • proteiinia
    11.8 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (7)

67% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • 24.11.2013

      Vierailija

      Ei oo kanaviillokkia nähnytkään. Liha on kanaa, ei broileria ja se keitetään, ei paisteta.Ei tuu oliveoilia ja soosi tehdään keitinliemestä veloute´- soosiksi ja maustetaan lievästi hapanimeläksi ihan niinkuin esim. tilliliha.

      • 19.11.2013

        Vierailija

        Suomessa syötävä kananliha on lähes pelkästään broilerirotuista kanaa.
        Broileri on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa, kun taas munivat kanat on jalostettu tuottamaan mahdollisimman paljon kananmunia.
        Munijakanat menee suomessa rehuksi.

        • 16.11.2013

          Vierailija

          Resepti liittyy Maku-lehden juttusarjaan, jossa esiteltiin kiireisten lapsiperheiden NOPEITA ja HELPPOJA arkiruokavinkkejä. Romanttinen otsikko on toimituksen käsialaa ja johtaa hiukan harhaan, sillä resepti ei ole perinteinen vaan pikainen, mutta silti ihan maukas. Raakoja broilerin rintafileitä saa ruokakaupan lihatiskiltä ja ne on kypsennetty etukäteen uunissa pikaruokaa varten esim. edellisenä päivänä.

          • 10.08.2013

            Vierailija

            kyse on kanaviilokista eikä proilerkastikkeesta. eihän broiskua voi edes kypsentää niin pitkään että syntyisi viillokkiin kanaliemi eikä siinä edes ole kananrasvaa.

            Lisää kommentteja (3)

            Kommentoi

            Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

            Lisää suosikiksi

            Tulosta