KATSOMASI RESEPTIT
Valkosuklaapionit
GL
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Val­ko­suklaa­pio­nit

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Val­ko­suklaa­pio­nit

Valkosuklaapionit valmistuvat hauskasti ilmapallojen avulla! Nämä suklaakukat juhlistavat kakun kuin kakun.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 kpl

Muut ainesosat

  • 10 kpl ilmapalloja

Tee näin 45 min

45 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista valkosuklaapionit näin:

    Laita marmorilevy tai keraaminen lautanen pakastimeen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Värjää halutessasi pieni osa suklaasta vaaleanpunaisella jauhevärillä erillisessä kupissa ja lisää värjätty suklaa muun suklaan joukkoon. Sekoita vain vähän, jotta seoksen väri jää marmorimaiseksi.

    Puhalla tavallisiin ilmapalloihin vain vähän ilmaa. Puhalla pallot erikokoisiksi (Ø 4–8 cm). Nosta marmorilevy tai lautanen pakastimesta ja levitä sen päälle pala leivinpaperia.

     Kasta ilmapallot valkosuklaaseen kallistaen palloja vuorotellen neljään suuntaan. Näin saat kukille terälehdet. Nosta pallot jähmettymään kylmennetyn alustan päälle leivinpaperille. Nosta suklaakoristeet alustalla puoleksi tunniksi pakastimeen.

    Ota ilmapallot yksitellen pakastimesta. Toimi nopeasti, jotta suklaa ei pääse sulamaan käsissä. Leikkaa varovasti ilmapalloon saksilla reikä ja päästä ilma ulos palloista. Irrota pallo varovasti suklaasta painellen palloa irti terälehdistä. Nosta suklaakukat suoraan esimerkiksi vadelmamoussekakun päälle. 

VINKKI

Valkosuklaata voi värjätä jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Nestemäiset ja geeli­mäiset värit eivät sovi värjäämiseen, koska väreissä oleva neste voi pilata suklaan koostumuksen. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    551 kcal
  • hiilihydraattia
    52.6 g
  • rasvaa
    34.7 g
  • proteiinia
    7.5 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

ilmapallo
Vaihe 1

Puhalla hieman ilmaa ilmapalloon.

suklaaseen kastaminen
Vaihe 2

Kääntele palloa värjätyssä suklaassa.

valmis
Vaihe 3

Pakasta, päästä ilma ulos pallosta ja irrota kukka.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Suklaa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta