KATSOMASI RESEPTIT
Valkosuklaa-pistaasikakku
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Valkosuklaa-pistaasikakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Valkosuklaa-pistaasikakku

Taivaallisen mehevä valkosuklaa-pistaasikakku on kuin vaalea mutakakku! Taikina tehdään ilman vatkaimia ja suoraan kattilaan, joten homma onnistuu myös perheen pienimmiltä.

ARVIOI
3.3

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista valkosuklaa-pistaasi-mutakakku näin:

    Valitse kattila, jossa voit tehdä koko taikinan.

    Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Taittele valkosuklaa paloiksi ja lisää kattilaan. Anna suklaan sulaa voin joukkoon, sekoittele välillä. Kun suklaa on melkein sulanut, laita hella pois päältä. Anna jäähtyä.

    Kuori ja rouhi pistaasit.

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat reilusti voilla. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja kääntele vuokaa, jotta rouhe tarttuu reunoille.

    Sekoita loppu pistaasirouhe, mantelijauhe ja sokeri suklaa-voisulaan.

    Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon sitruunamehu.

    Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin irrotat vuoan reunan. Jos kakku on tarrannut kiinni reunaan, voit auttaa sitä irtoamaan puisella voiveitsellä. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi kakun ympäriltä ja liu’uta leivinpaperin avulla vadille.

    Tee kuorrutus. Kuumenna kerma isossa mukissa juuri ja juuri kiehuvaksi mikrossa. Pilko joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.

    Kuori ja rouhi pinnalle tulevat pistaasit. Kaada kuorrutus valkosuklaa-pistaasikakun päälle ja ripottele pinnalle pistaaseja. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    472 kcal
  • hiilihydraattia
    27 g
  • rasvaa
    37 g
  • proteiinia
    10 g
  • kuitua
    2.5 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Vaihe 1

Valitse kattila, jossa voit tehdä koko taikinan. Mittaa voi kattilaan. Nosta kattila hellalle ja sulata voi pienellä lämmöllä. Taittele valkosuklaa paloiksi ja lisää kattilaan. Anna suklaan sulaa voin joukkoon, sekoittele välillä. Kun suklaa on melkein sulanut, laita hella pois päältä. Anna suklaa-voisulan jäähtyä.

Vaihe 2

Kuori pistaasit. Ole tarkkana, ettei yhtään kuorenpalaa pääse pistaasien joukkoon.

Vaihe 3

Ota iso veitsi ja leikkuulauta. Pilko pistaasit keinuttelemalla veistä pistaasien päällä. Tämä sujuu, kun pidät koko ajan huolen, että sormet ovat veitsen päällä. (Pyydä tarvittaessa apua.) Karkea pistaasirouhe on parasta.

Vaihe 4
Vaihe 4

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Valitse tasalämpö ja siirrä uuniritilä valmiiksi alimmalle tasolle. Valmistele vuoka. Ota keskikokoinen irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Irrota sen reunarengas, asettele leivinpaperi pohjan päälle ja kiinnitä reunarengas sen päälle paikoilleen.

Vaihe 5

Voitele kakkuvuoan reunat sisäpuoleltaan reilusti voilla. Ripottele reunoille pistaasirouhetta ja kääntele vuokaa, jotta rouhe tarttuu reunoille.

Vaihe 6

Sekoita loppu pistaasirouhe, mantelijauhe ja sokeri suklaa-voisulaan. Kätevin apuväline tähän on puuhaarukka, mutta sekoitus onnistuu nuolijallakin.

Vaihe 7

Riko muna lasiin, katso ettei joukossa ole kuorta ja kaada muna taikinaan. Lisää kaikki munat samalla tavoin ja sekoita tasaiseksi. Taikina muistuttaa löysää puuroa.

Vaihe 8

Lisää lopuksi tilkka sitruunamehua. (Tähän käy myös valmismehu.) Pieni loraus sitruunaa tekee kakusta vielä maukkaamman. Varminta on mitata sopiva määrä (2 tl). Sekoita taikina tasaiseksi.

Vaihe 9

Kaada taikina vuokaan ja pyyhkäise kattilan reunat nuolijalla. Nosta kakku uuniin. Paista sitä 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Irrota sitten reunarengas. Jos kakku on tarrannut kiinni reunaan, voit auttaa sitä irtoamaan puisella voiveitsellä. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi kakun ympäriltä ja liu’uta leivinpaperin avulla vadille.

Vaihe 10.

Tee kuorrutus. Kaada kermaa isoon mukiin ja kuumenna se juuri ja juuri kiehuvaksi mikrossa. Pilko valkosuklaa kerman joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.

Vaihe 11.

Kuori ja rouhi pinnalle tulevat pistaasit. Kaada valkosuklaa­kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle pistaaseja. Suloisen pehmeä herkkukakku on valmis.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Äitienpäivä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta