KATSOMASI RESEPTIT
Valkosuklaa-juustokakku

Resepti: Maku 08/2005

Valkosuklaa-juustokakku

Resepti: Maku 08/2005

Valkosuklaa-juustokakku

Kuohkea valkosuklaajuustokakku saa ylleen joulunpunaisen vadelmakiilteen. Samettisen pehmeä kakku sulaa suuhun!

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Pohja

Täyte

Päällyste

Tee näin 12 t 35 min

12 t 35 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
12 t
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

    Murskaa juustokakun pohjan keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Purista pehmenneistä liivatelehdistä liika neste pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää puolet tomusokerista vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa tuorejuuston joukkoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa joukkoon valkosuklaa. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto muutamassa erässä nuolijalla kevyesti nostellen, jolloin kakun rakenteesta tulee moussemainen.

    Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.

    Valmista kakulle vadelmakiille noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta kiille ehtii hyytyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja puristele lusikalla vadelmia kattilan reunoja vasten, että marjoista irtoaa mehu.

    Siivilöi mehu, älä puristele marjoja, että mehusta tulee kirkasta. Kuumenna mehu ja kerää vaahto pinnalta. Purista liotusvesi pehmenneistä liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Anna jäähtyä ja kaada varovasti valkosuklaa-juustokakun pinnalle. Peitä valkosuklaa-juustokakku ja nosta jääkaappiin.

    Irrota valkosuklaa-juustokakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta juustokakku lastoilla ilman pohjapaperia tarjoiluvadille.

    •Nopeamman kiilteen teet, kun liuotat 2 liivatelehteä kuumaan sitruunamehutilkkaan ja lisäät seoksen 2 1/2 desiin voimakkaan väristä ja makuista mehua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    303 kcal
  • hiilihydraattia
    27.3 g
  • rasvaa
    19.4 g
  • proteiinia
    4.3 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin10
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat11
  • Opin uutta6
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni6
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 12.10.2011

    Vierailija

    Tämä kaakku on todella, TODELLA herkullinen! Ja kuohkea! Ei lainkaan sellainen kuminen, kuten joskus nämä liivateleipomukset tapaavat olla. Yksi kaikkien aikojen suosikeista!

    Ekalla kerralla vaatii hieman enemmän ajatustyötä, mutta on ehdottomasti vaivan väärti.

    Laitoin kiilteeseen pussin pakastevadelmia, desin vettä, 3rkl sukuria, tirauksen sitruunamehua ja 2 liivatelehteä. Oikein hyvä tuli.

    Autuaita herkutteluhetkiä! :)

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Juustokakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta