KATSOMASI RESEPTIT
Valkosipuli-yrttipatonki
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Valkosipuli-yrttipatonki

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Valkosipuli-yrttipatonki

Valkosipuli-yrttivoilla täytetyt patongit ovat niin hyviä, että niihin tulee himo. Mehevä leipäherkku sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen.

ARVIOI
4.9

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 5 min

2 t 5 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
1 t 30 min
  • Valmista valkosipuli-yrttipatonki näin:

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 40 minuuttia.

    Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin noin 20 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.

    Sekoita huoneenlämpöiseen voihin valkosipuli ja yrtit. Levitä täyte tasaisesti patonkilevyille. Kääri levy leveämmän sivun suuntaisesti napakalle rullalle. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille ja käännä saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

    Vedä kohonneiden patonkien pintaan terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein.

    Voitele valkosipulipatongit vedellä. Paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. 

VINKKI

Jos haluat patonkeihin rapean kuoren, laita uuniin pari desiä vettä uuninkestävässä astiassa ja jätä valmiit leivät peittelemättä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    250 kcal
  • hiilihydraattia
    34.3 g
  • rasvaa
    9.5 g
  • proteiinia
    6.5 g
  • kuitua
    4.5 g
  • suolaa
    0.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta