KATSOMASI RESEPTIT
Valkosipuli-yrtti-nyhtösämpylät
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Valkosipuli-yrtti-nyhtösämpylät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Valkosipuli-yrtti-nyhtösämpylät

Nyhtösämpylöistä leijailee huumaava yrttien ja valkosipulin tuoksu.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 20 min

2 t 20 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t 40 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja perunahiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia.

    Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele pötköiksi. Leikkaa molemmista pötköistä 12 palaa.

    Sulata voi. Lisää joukkoon yrtit ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.

    Pyörittele taikinapalat palloiksi ja kasta voi-yrttiseoksessa.

    Vuoraa noin kahden litran vetoinen tasapohjainen kakku- tai uunivuoka leivinpaperilla. Nostele taikinapalat löyhästi vuokaan, jotta niillä on tilaa kohota. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

    Paista nyhtösämpylöitä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    63 kcal
  • hiilihydraattia
    6.8 g
  • rasvaa
    3.4 g
  • proteiinia
    1.1 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta