KATSOMASI RESEPTIT
Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Va­del­ma­mous­se­kak­ku – juhlapöydän valloittava kaunotar

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Va­del­ma­mous­se­kak­ku – juhlapöydän valloittava kaunotar

Vadelmamoussekakku on isojen juhlien tyylikäs ja raikas kakku. Ihanan vaaleanpunainen vadelmamoussekakku on rakenteeltaan huikean kuohkea.

ARVIOI
4.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 annosta

Pohja

Täyte

Muut ainesosat

  • Suomalaisia vadelmia ja suklaakukkia koristeluun

Tee näin 5 t

5 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
4 t
  • Valmista vadelmamoussekakku näin:

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi, ja painele se irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokerit.

     Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.

    Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia,  mielellään yön yli.

    Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

    Koristele vadelmamoussekakku suklaapioneilla ja tuoreilla vadelmilla. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    251 kcal
  • hiilihydraattia
    18.3 g
  • rasvaa
    18.4 g
  • proteiinia
    2.5 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (3)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin6
  • Helppo5
  • Hurmasin vieraat5
  • Opin uutta3
  • Kaikki meni4
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 06.09.2017

    Teijat

    Voiko käyttää pakaste vadelmia?

    • 16.06.2017

      AnnaB333

      Hei! Voisiko tämän vadelmakakun yhdistää keveä (mutta ei todellakaan kevyt) suklaajuustokakkun niin että tekee kaksikerroksisen kakun? Pitäisikö liivatelehtiä olla sitten saman verran molemmissa täytteissä, eli voiko tämän täytteen tehdä 7 llä liivatelehdellä kuten suklaakakunkin?

      • Moikka!
        Itse tekisin niin, että laittaisin painavamman suklaakakun alemmaksi ja vadelman päälle, niin se ei litisty suklaan alle. Tämä vadelmakakku on tosi iso ja mahtuu vain korkeareunaiseen irtopohjavuokaan, joten puolittaisin ohjeen kakkua varten. Käyttäisin liivatetta ihan kuin ohjeessa on. Kerrohan, jos innostut kokeilemaan! :)

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Juustokakku

    Lisää suosikiksi

    Tulosta