KATSOMASI RESEPTIT
Vadelmamoussekakku

Resepti: Lunni leipoo

Va­del­ma­mous­se­kak­ku

Resepti: Lunni leipoo

Va­del­ma­mous­se­kak­ku

Leivo kevään juhliin näyttävä vadelmamoussekakku, joka hurmaa maullaan ja ulkonäöllään. Vadelman ja valkosuklaan liitto viimeistellään valkosuklaaganachella sekä kauniilla vadelmahippusilla.

ARVIOI
4.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 30 min

2 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20 – 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille reunakalvo tai foliota. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

    Valmista ensin täyte 1. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Kuumenna vadelmat kattilassa, soseuta ja painele seos siivilän läpi.

    Yhdistä vadelmasose pilkottuun valkosuklaaseen ja 1 desiin kuohukermaa. Kuumenna varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen.

    Vaahdota loput 2 desiä täytteen 1 kuohukermasta kuohkeaksi.

    Kuumenna täytteen vesi, sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada liivateseos vadelma- valkosuklaaseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma varovaisesti. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä n. 30 min.

    Valmista täyte 2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mikrossa pilkottu valkosuklaa ja 1 dl kuohukermasta välillä sekoitellen.

    Vaahdota loput 3 dl kuohukermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulaan valkosuklaaseen vaniljatahna.

    Kuumenna vesi ja sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan, kaada liivateseos suklaan sekaan. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma sekä pakastekuivattu vadelma. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

    Ennen tarjoilua valmista koristelua varten valkosuklaaganache.

    Pilko valkosuklaa kulhoon. Lämmitä kuohukerma melkein kiehuvaksi, kaada valkosuklaan päälle ja anna seistä n. 2 minuuttia. Sekoita sitten tasaiseksi.

    Irrota vuoan reunat ja reunakalvot varovaisesti. Valuta valkosuklaata kakun päälle ja reunoille. Viimeistele pakastekuivatulla vadelmalla ja halutessasi valkosuklaalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    421 kcal
  • hiilihydraattia
    25.1 g
  • rasvaa
    34.2 g
  • proteiinia
    4.1 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Jälkiruoka


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Jälkiruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta