Vaahtokarkkibrowniet

Resepti: Maku 02/2010

Vaah­to­kark­ki­brow­niet

Resepti: Maku 02/2010

Vaah­to­kark­ki­brow­niet

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Sekoita munavaahtoon voiseos. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa. Vuoraa uunivuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy. Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan umpeutumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä 3 minuuttia. Jäähdytä vaahtokarkkibrowniet hyvin. Leikkaa 10 osaan ja tarjoa jälkiruokana.

VINKKI

Valmista browniet jo edellisenä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Leikkaaminen helpottuu, kun nostat browniet pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    380 kcal
  • hiilihydraattia
    58.8 g
  • rasvaa
    13.9 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Avainsanat:

piknikki


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (4)

  • 29.05.2010

    maj

    tainnut unohtua sokeri tuosta ohjeesta?

  • 01.06.2010

    Uura, Maku.fi

    Hei! Kiitos, kun huomasit. Lisään puuttuvan sokerin ohjeeseen. Sitä tulee 2 3/4 dl.

  • 01.06.2010

    Uura, Maku.fi

    Tsekkaa Kyökkipiika Katin ja muiden ahkerien leipureiden kommentit vaahtokarkkibrowniesta:
    http://olmala.vuodatus.net/blog/2461033#5663227

  • 31.10.2011

    leipuri Hiiva

    Jauhoja on ohjeessa melkein tuplamäärä alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna! Itseltäni meni tuplasatsi pilalle ennen kuin huomasin verrata lehden ohjeeseen, jossa jauhoja on vain 1,5dl... Valmis brownie oli tuolla jauhomäärällä liian kovaa.

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta