KATSOMASI RESEPTIT
Vaahtokarkkibrowniet

Resepti: Maku 02/2010

Vaah­to­kark­ki­brow­niet

Resepti: Maku 02/2010

Vaah­to­kark­ki­brow­niet

Suussa sulavan suklainen brownie ja päällä hieman sulaneita vaahtokarkkeja? Voi kyllä, tätä superherkullista vaahtokarkkibrownieta kannattaa kokeilla!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Pinnalle

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

    Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana.

    Sekoita munavaahtoon voiseos.

    Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan, ja sekoita tasaiseksi.

    Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.

    Vuoraa uunivuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy.

    Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan umpeutumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä 3 minuuttia.

    Jäähdytä vaahtokarkkibrowniet hyvin. Leikkaa 10 osaan ja tarjoa jälkiruokana.

VINKKI

Valmista browniet jo edellisenä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Leikkaaminen helpottuu, kun nostat browniet pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    393 kcal
  • hiilihydraattia
    59.3 g
  • rasvaa
    15.4 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    2 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

piknikki, Vappu


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (6)

77% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin2
  • Helppo4
  • Hurmasin vieraat1
  • Opin uutta2
  • Kaikki meni2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 01.05.2015

    Hennu

    Luulin että browniet oli raakoja vielä 30 minuutin jälkeen niin laitoin sen takaisin uuniin vielä vartiksi. Sitten luin ohjeen uudestaan ja tajusin että sen kuuluukin olla tuollainen ja jäähdytys/pakastinkäynnin jälkeen leikkaaminen helpottuu. Oli hieman kummallista. Leikkaaminen ja syöminen vaikeaa, eikä ollut mitenkään erikoista maultaan.

    • 01.05.2015

      Vierailija

      Taikinaan tulevat vaahtokarkit pitää olla todella todella pienenä silppuna. Itse jätin ne liian isoiksi ja tästä tuli osin aika vaahtokarkintäyteistä..

      • Opin uutta
      • Helppo
      • 31.10.2011

        leipuri Hiiva

        Jauhoja on ohjeessa melkein tuplamäärä alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna! Itseltäni meni tuplasatsi pilalle ennen kuin huomasin verrata lehden ohjeeseen, jossa jauhoja on vain 1,5dl... Valmis brownie oli tuolla jauhomäärällä liian kovaa.

        • 01.06.2010

          Uura, Maku.fi

          Tsekkaa Kyökkipiika Katin ja muiden ahkerien leipureiden kommentit vaahtokarkkibrowniesta:
          http://olmala.vuodatus.net/blog/2461033#5663227

          Lisää kommentteja (2)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Vappu

          Lisää suosikiksi

          Tulosta