KATSOMASI RESEPTIT
Uutettu puolukkamehu
GL
MA
MU

Resepti: Maku 05/2016

Uutettu puolukkamehu

Resepti: Maku 05/2016

Uutettu puolukkamehu

Uutettu puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se säilyy jääkapissa pari kuukautta, ellei katoa parempiin suihin jo aiemmin.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Tee näin yli 2 vrk

yli 2 vrk
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 vrk 30 min
  • Valmista uutettu puolukkamehu näin:

    Survo ämpärissä puolukoiden rakennetta hiukan rikki. Kiehauta vesi ja anna hetki jäähtyä. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä ämpäri liinalla ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

    Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

    Mittaa mehu ja laske tarvittava sokerimäärä. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes se on liuennut.

    Pullota mehu puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Puolukkamehu säilyy muutaman kuukauden.

    * Jos keväällä pakastimeen uhkaa jäädä syömättömiä marjoja, valmista niistä uutettua mehua. Kokeilemisen arvoisia ovat puolukan lisäksi myös herukat ja mansikat. Tee sen kokoisia eriä, että ehdit juoda ne parissa viikossa.

    * Uuttamalla tehdyt mehut säilyvät yleensä muutaman viikon, mutta uutettu puolukkamehu säilyy puolukoissa olevien säilöntäaineiden (sitruunahappo ja bentsoehappoglukosidi) ansiosta kylmässä pari kuukautta. 

    * Tällä ohjeella valmistuu noin 4 litraa mehua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    67 kcal
  • hiilihydraattia
    15.8 g
  • rasvaa
    0.2 g
  • proteiinia
    0.1 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    1.6 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta