KATSOMASI RESEPTIT
Uuniton mansikkakakku
GL
MA

Resepti: Maku 04/2016

Uuniton mansikkakakku

Resepti: Maku 04/2016

Uuniton mansikkakakku

Unelmissa gluteeniton mansikkakakku ilman uunia? Se on tässä! Kakun pohja sekoitetaan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista. Väliin ladotaan mansikoita ja päälle kunnon kasa pehmeää marenkia. 

 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista mansikkakakku ilman uunia näin:

    Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.

    Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

    Perkaa mansikat. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.

    Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.

    Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.

    Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    214 kcal
  • hiilihydraattia
    21.2 g
  • rasvaa
    11.4 g
  • proteiinia
    5.7 g
  • kuitua
    4.5 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Marjat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta