Uunilohi
GL
MU

Resepti: Maku 02/2008

Uunilohi

Resepti: Maku 02/2008

Uunilohi

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
25 min
  • Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Pane kalafilee uunivuokaan ja ripottele päälle tilli.

    Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Sitruunamehun määrää voit halutessasi lisätä jopa 1 desiin saadda. Kaada seos kalan päälle.

    Kypsennä uunilohta 200 asteessa noin 25 minuuttia.

    •Tarjoa uunikalan kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.3
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    268 kcal
  • hiilihydraattia
    0.9 g
  • rasvaa
    20.5 g
  • proteiinia
    19.3 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    1.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (16)

81% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin5
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat5
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni4
  • 10.03.2011

    Vierailija Eeva

    Helppoa,terveellistä(kevyemmällä kermalla)ja jopa maukasta!

  • 29.09.2011

    Vierailija Ibu

    Sitruunamehua on pikkasen liikaa tuo yksi dl. Korkeintaan 1 rkl on sopivampi!

  • 26.02.2012

    Vierailija

    joo

  • Sitruunamehua oli alkuperäisessä ohjeessa 1/2-1 dl. Sitä kannattaa tosiaan laittaa oman maun mukaan. Toiset pitävät pirtsakammasta mausta ja toisille riittää tuo 1 rkl.

  • 05.05.2012

    Vierailija

    Ei tarvi kermaa. Pelkkä lohi nahkoineen uuniin, suolaa ja sitruunapippuria. Syödään salaatin kanssa.

  • 21.06.2012

    Vierailija

    No nyt laitoin jo kala uuniin lihat ylöspäin. Mutta kävi nyt vasta mielessä kysellä teiltä, kumpi on tedän mielestä parempi? Nahat tai lihat ylöspäin kun paistaa lohta uunissa?

    Varmaan tyhmä kysymys. Mutta olen nuori enkä ole hirveästi kokkaillut kalan kanssa. :)

  • 22.06.2012

    Vierailija

    Lihat ylöspäin eli oikein päin meni :)

  • 06.10.2012

    Vierailija

    tänää kokataan tällä ohjeella ja saa nähdä mitä tykätään, meille on tulossa siis vieraita syömään. :) Ennen olen tehnyt lohen kermaan, eli muuten samoin mutta kuohukermaa vuokaan sekaa + porkkanaa ja sipulia.

  • 24.11.2012

    Jacques

    Cremé fraiche ei ole suomeksi ranskankerma. Fraiche tarkoittaa tuoretta, viileätä jne. Jospa ihmiset sotkevat sen englanninkieliseen sanaan "french".

  • 27.11.2012

    Vierailija

    vaimo ottaa aina nahan pois ,hyvä juttu varsinkin kun on kermaa

  • 04.12.2012

    Vierailija

    Itse maustan lohen ja laitan uuniin emsin nahkapuoli ylöspäin. Noin 10-15 minuutin kuluttua pinta on kypsynyt sen verran että nahka irtoaa helposti. Sen jälkeen mausteet pintaan, kerma vuokaan ja jatketaan paistamista. Onpa helppo tarjoillessa ottaa lohta, kun ei ole nahkaa siellä vuuan pohjalla häiritsemässä :)

  • 12.04.2013

    Vierailija

    Creme fraiche on kotoisin Ranskasta, siitä nimi ranskankerma.

  • 15.04.2013

    Vierailija

    vähiten kaloreita kun korvaa kerman 3 % turkkilaisella jogurtilla ja maustaa halutessaan senkin tilkalla tummaa balsamicoa , mukaan 1-2 puristettua valkosipulinkynttä, niin suolaa ei tarvitse ollenkaan :)
    - jos suolatta kala ei maistu, laita lipstikkaa tai timjamia.

  • Viikonlopuksi tein onnistuneen uunilohen. Kiitos hyvästä reseptistä.

  • 23.09.2014

    Vierailija

    todella maukas ohje!

    • Kaikki meni
  • Lohen päälle voi laittaa sipulia kuutioina tai renkaina. Tai sekoittaa seokseen.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta