KATSOMASI RESEPTIT
Uppomuna ja höyrytetty peltokanankaali

Resepti: Maku 03/2017

Uppomuna ja höyrytetty pel­to­ka­nan­kaa­li

Resepti: Maku 03/2017

Uppomuna ja höyrytetty pel­to­ka­nan­kaa­li

Aurinkoisen kevätaamun kruunaa aromikas peltokanankaali yhdessä uppomunan ja pekonin kanssa. Juuri ennen kukintaa kerätyt kukkavarret sopivat parsakaalin tapaan käytettäväksi ja maistuvat hieman rucolalta.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Tee näin 30 min

30 min
  • Puhdista ja huuhtele nuppuiset kukkavarret. Höyrytä kukkavarsia noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Vaihtoehtoisesti voit keittää varsia vähässä, suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.

    Kypsennä uppomunat. Laita neljään vesilasiin talouskelmun palaset niin, että liepeet ulottuvat reilusti lasin reunojen ulkopuolelle. Riko laseihin munat. Sido kelmun liepeet narulla tiukasti kiinni ja nosta nyytit kevyesti kehuvaan veteen kypsymään neljäksi minuutiksi.

    Paista pekonit kuumalla pannulla rapeiksi.

    Tarjoa höyrytettyjen peltokanankaalien kanssa uppomuna ja pekonia. Nosta tarjolle myös majoneesia ja täysjyväsinappia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    260 kcal
  • hiilihydraattia
    0.2 g
  • rasvaa
    24.4 g
  • proteiinia
    10.6 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    2.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Kananmuna

    Lisää suosikiksi

    Tulosta