KATSOMASI RESEPTIT
Unikonsiemen-sitruunadonitsit

Resepti: Fanni & Kaneli

Unikonsiemen-sit­ruu­na­do­nit­sit

Resepti: Fanni & Kaneli

Unikonsiemen-sit­ruu­na­do­nit­sit

Pienet kuorrutetut donitsit ovat söpö herkku! Donitsit paistuvat kätevästi uunissa niille tarkoitetussa pannussa. Sitruunaiseen makuun sopii ihanasti unikonsiemenet!

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin

  • Sekoita kulhossa sokeri ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Vatkaa joukkoon öljy, kananmuna ja vaniljauute.

    Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

    Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Laita taikina pussiin ja leikkaa kulmaan reilun kokoinen reikä. Pursota taikina voideltuun donitsipannuun. Täytä jokainen kolo noin 2/3 taikinalla.

    Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna jäähtyä 10 minuuttia pannussa. Kumoa donitsit pannusta.

    Valmista kuorrutus kulhossa. Sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää sitruunamehua pikku hiljaa samalla sekoittaen kunnes kuorrutuksen rakenne on paksua, mutta vielä juoksevaa.

    Kasta donitsit kuorrutuksessa ja nosta ne ritilän tai lautasen päälle. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Anna kovettua hetki ja tarjoile.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    350 kcal
  • hiilihydraattia
    80.4 g
  • rasvaa
    0.5 g
  • proteiinia
    4.3 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta