Unelmatorttu

Resepti: Maku 06/2006

Unelmatorttu

Resepti: Maku 06/2006

Unelmatorttu

Unelmatorttu on oikea kääretorttujen klassikko. Valmista ihana kahvipöydän kruunu tällä takuuvarmalla ohjeella!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Ihana unelmatorttu valmistuu näin:

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

    Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.

    Sekoita kuivat aineet keskenään.

    Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

    Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle.

    Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

    Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa.

    Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

    Avaa kääretorttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.

    Kääri unelmatorttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon.

    Anna unelmatortun täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

    Unelmatorttu säilyy jääkaapissa ainakin viikon, kun suojaat sen hyvin hajuilta.

VINKKI

Jos et halua käyttää täytteeseen raakoja keltuaisia, voit myös kypsentää ne. Keitä munat kypsiksi, (8 min) irrota keltuaiset varovasti ja purista ne voi-tomusokeriseokseen tiheän siivilän, esim. teesiivilän läpi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    195 kcal
  • hiilihydraattia
    20.7 g
  • rasvaa
    11 g
  • proteiinia
    3.1 g
  • kuitua
    0.7 g
  • suolaa
    0.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (8)

76% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin8
  • Helppo8
  • Hurmasin vieraat4
  • Opin uutta3
  • Ei maistunut4
  • Kaikki meni3
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (4)

Kommentoi

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta