KATSOMASI RESEPTIT
Tuulihatut

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tuulihatut

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tuulihatut

Kukapa ei rakastaisi tuulihattuja? Täytä ilmavat hattuset makeilla mansikoilla ja kermavaahdolla tai kokeile vaikkapa suolaista savukalatahnaa.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

25 kpl

Täyte

Pinnalle

Tee näin 2 t

2 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Valmista tuulihatut näin:

    1. Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

    2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla (kuva 1), jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

    3. Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.

    4. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten (kuva 2). Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    5. Pursota taikinasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille (kuva 3). Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi.

    6. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Jäähdytä ja halkaise.

    7. Täytä tuulihatut kermavaahdolla ja viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    192 kcal
  • hiilihydraattia
    13.2 g
  • rasvaa
    13.7 g
  • proteiinia
    3.9 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Vaihe 1

Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla.

Vaihe 2

Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Vaihe 3

Pursota taikinasta pieniä, ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta