KATSOMASI RESEPTIT
Tuplasuklaakakku

Resepti: Lunni leipoo

Tupla­suklaa­kak­ku

Resepti: Lunni leipoo

Tupla­suklaa­kak­ku

Tuhdin tuplasuklaakakun sisällä on valkosuklaamoussea, ja kuorrute on tummasta suklaasta. Suklaaöverin vaara!

ARVIOI
4.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

15 palaa

Kakkupohja

Täyte

Kuorrute

Koristeluun

Tee näin 1 t 40 min

1 t 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista pohja. Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata voi, tumma suklaa ja siirappi kattilassa tasaiseksi, sekoita joukkoon sokeri. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon sokeri. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda toiseen kulhoon. Kolmannessa kulhossa riko munat ja sekoita joukkoon maito. Kaada maito-munaseos jäähtyneen voisulan joukkoon, lisää sitten märät aineet kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin keskistasolla n. 35-45 minuuttia. Kokeile kakkua puutikulla - jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken, poista se sitten vuoasta ritilälle jäähtymään. Kun kakku jäähtyy, valmista täyte ja kuorrute. Mittaa sekä kuorrutteen että täytteen kerma kattilaan (yhteensä 1,5 dl). Pilko valkosuklaa yhteen kulhoon, tumma suklaa toiseen. Kuumenna kermaa kunnes se on melkein kiehuvaa, kaada kerma sitten puoliksi valkosuklaan joukkoon, puoliksi tumman suklaan joukkoon. Anna seistä parin minuutin ajan. Sekoita suklaa kerman joukkoon sitten tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä. Sekoita hieman jäähtyneiden suklaaseosten joukkoon tuorejuusto. Vatkaa molempia parin minuutin ajan sähkövatkaimella, anna sitten jähmettyä hieman jääkaapissa. Kun kuorrute ja täyte ovat hieman jähmettyneet, halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja levitä pohjan päälle puolet valkosuklaamoussesta. Laita keskimmäinen pohja päälle ja levitä loput valkosuklaamoussesta pohjan päälle, aseta päällimmäinen pohja päälle. Levitä melkein kaikki kuorrutteesta kakun päälle palettiveitsellä, levitä reunoille tasaisesti. Ei haittaa, jos valkosuklaatäyte sekoittuu suklaakuorrutteeseen reunoilla! Anna kakun jähmettyä vielä kylmässä hetken. Jos tarjoilet kakun seuraavana päivänä, ota se huoneenlämpöön n. 30 min. ennen tarjoilua. Viimeistele kakku ennen tarjoilua rouhitulla tummalla suklaalla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    357 kcal
  • hiilihydraattia
    37 g
  • rasvaa
    20.9 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta