Tuorepasta
MA

Resepti: Maku 05/2010

Tuorepasta

Resepti: Maku 05/2010

Tuorepasta

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Mittaa jauhot ja siivilöi ne leivonta-alustalle keoksi. Tee keon keskelle kraatteri ja riko munat siihen.
    Nypi jauhoja vähitellen munien joukkoon. Etene keskeltä laidoille päin.
    Vaivaa taikinapalloa vähintään 10 minuuttia, jotta siitä tulee joustavaa, silkkisen sileää ja notkeaa. Pastataikina on valmista, kun sormella painettu kuoppa palautuu nopeasti.
    Pidä taikinaa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä.
    Aloita taikinan työstäminen pastakoneen suurimmalla telavälillä. Etene paksusta levystä vähitellen yhä ohuempaan kaistaleeseen. Jos taikina tuntuu kostealta, käytä jauhoja tarttumisen estämiseksi.
    Leikkaa ohut levy haluamasi muotoiseksi terävällä veitsellä, taikinapyörällä tai kunnon pizzaleikkurilla.
    Keitä pasta väljässä vedessä. Käytä suolaa 1 tl litraa kohti. Neljänneskilon tuorepastaerän keittämiseen tarvitaan 3 l vettä. Sekoittele pastaa keittämisen aikana.
    Puraisemalla on helpoin varmistua siitä, että pastassa on vielä puruvastusta eli se on al dente. Kypsymisaika vaihtelee pastan muodon, laadun, paksuuden ja tuoreuden mukaan. Useimmiten pari minuuttia riittää.
    Kaada kypsä tuorepasta siivilään ja siitä lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kastike ja anna maustua hetken. Tai lisää joukkoon loraus oliiviöljyä maun antajaksi.
    Muuntele ja sovella:
    •Voit halutessasi maustaa pastataikinaa 1/2 teelusikallisella suolaa ja lorauttaa joukkoon 1 rkl öljyä.
    •Jos munat ovat pieniä, voit tarvita taikinaan lisänesteeksi tilkan vettä.
    •Jos käytät makuaineita – pinaattia, tomaattia, punajuurta – sekoita ne jauhojen tai munien joukkoon haarukalla.
    •Pastakoneen puuttuessa, voit kaulia taikinan ohueksi työpöydällä.
    •Jos et käytä kaikkea pastaa kerralla, pakasta se tai kuivata ilmavasti huoneenlämmössä.
    •voit korvata 1/3 vehnäjauhoista ruis- tai spelttijauhoilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
5.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    305 kcal
  • hiilihydraattia
    47.4 g
  • rasvaa
    5.9 g
  • proteiinia
    14.7 g
  • kuitua
    9.5 g
  • suolaa
    0.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (1)

80% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta