KATSOMASI RESEPTIT

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

    Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kannelliseen astiaan. Lisää sitruunamehu, hunaja sekä mausta suolalla ja pippurilla. Laita kansi kiinni ja ravista hyvin. Anna maustua vähintään 15 min. Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista basilikaöljy soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella, anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Tarkista basilikaöljyn maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

    Sekoita paahdetut tomaatit ja vuokaan muodostunut liemi bulgurin joukkoon. Lisää marinoidut punasipulit bulgurin joukkoon. Tarjoile bulgur basilikaöljyn kera. Tomaattibulgur sopii mainiosti grillatun lihan, munakoison tai halloumin kera nautittavaksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    278 kcal
  • hiilihydraattia
    10.4 g
  • rasvaa
    25.6 g
  • proteiinia
    1.6 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    11.9 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

tomaatti, bulgur


    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta