KATSOMASI RESEPTIT
Tiramisu-jäätelökakku
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Tiramisu-jäätelökakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Tiramisu-jäätelökakku

Ei ole tiramisun voittanutta! Italialaishenkinen jäätelökakku koristellaan appelsiininkuorisuikaleilla.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 12 t 55 min

12 t 55 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
12 t 10 min
  • Vatkaa pohjan sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä

    Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi palaa siten, että ne sopivat suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l).

    Vuoraa vuoka kelmulla. Käännä kelmun reunat vuoan reunojen yli. Nosta vuoan pohjalle toinen kakkulevyn pala.

    Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone sekä jäähtynyt kahvi ja alkoholi. Kääntele täytteeseen valkuaisvaahto varovasti nostellen.

    Kaada täyte vuokaan. Nosta toinen kakkupohjan pala täytteen päälle. Käännä muovikelmu kakun päälle. Nosta pakastimeen vuorokaudeksi tai yön yli.

    Ota kakku jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.

    Viimeistele pinta kaakaojauheella ja appelsiininkuorisuikaleilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    284 kcal
  • hiilihydraattia
    15.5 g
  • rasvaa
    21.1 g
  • proteiinia
    7.9 g
  • kuitua
    0.1 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta