KATSOMASI RESEPTIT
Tikkunäkkäri
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tikkunäkkäri

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tikkunäkkäri

Näkkileipää on superhelppo tehdä ja mukava viedä tuliaiseksi. Testaa näitä kivoja tikkuja vaikkapa juustojen kera!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 5 min

1 t 5 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
25 min
  • Valmista tikkunäkkäri näin:

    Yhdistä kuivat aineet kulhossa.

    Lisää hunaja, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita taikinaksi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki.

    Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Vetäise leipä paperin avulla pellille. 

    Voitele levy vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paina siemenet kädellä kiinni taikinaan. Leikkaa levy noin 2 cm:n levyisiksi tikuiksi.

    Paista näkkäriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Irrottele näkkäritikut toisistaan niiden jäähdyttyä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    312 kcal
  • hiilihydraattia
    39.7 g
  • rasvaa
    12.8 g
  • proteiinia
    9.1 g
  • kuitua
    3.6 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta