Tiinan mehevä porkkanakakku

Resepti: Maku 04/2007

Tiinan mehevä porkkanakakku

Resepti: Maku 04/2007

Tiinan mehevä porkkanakakku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Ihanan mehevä porkkanakakku syntyy tällä reseptillä! Vaahdota munat ja sokeri.

    Yhdistä kuivat aineet keskenään.

    Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

    Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

    Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    334 kcal
  • hiilihydraattia
    40.5 g
  • rasvaa
    17 g
  • proteiinia
    4.5 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (19)

  • 11.08.2010

    Vierailija

    Miksi kukaan itseä arvostava kokki tai leipuri käyttäisi esim. margariina tai muita rasvakkeita.

    Sellaista ei minkään mittapuun mukaan voi pitää kunnon ruuanlaittajana tai leipurina!

  • 12.09.2010

    Vierailija

    Edelliseen kommenttiin liittyen, että on aika hankalaa tehdä maidonta leivonnaista voista!!!

  • 12.09.2010

    Vierailija

    Siis laitetaanko tähän oikeasti SULATEJUUSTOA päälle? Itse olen aina ennen nähnyt ohjeita joissa laitetaan tuorejuustoa...

  • 17.09.2010

    Ursula

    Maustamaton sulatejuusto ja tuorejuusto toimivat yhtä hyvin porkkanakakun kuorrutuksessa. Sulatejuusto on ehkä se perinteisempi vaihtoehto.

  • 17.01.2011

    Topaz-

    Toimiva ohje. Itse tein kakun irtopohjavuokaan ja paistui siinä mukavaksi. Kuorrutteeseen käytän kyllä seuraavalla kerralla vähemmän margariinia. Itse korvasin sulatejuuston mascarponella.

  • 18.04.2011

    MIHIHIHIHIHZZ

    Nam! Tämä on niin hyvää. Taidan tehdä iltapalaksi perheelle ;)

  • 27.08.2011

    Vierailija

    Rakastan tätä reseptiä ja teen tällä aina porkkanakakkuni ja porkkanamuffinssini. Kuorrute on paras osa ja teenkin sitä tupla-annoksen!:) Makea yhditettynä sulatejuuston suolaisuuteen, nam!

  • 08.09.2011

    Vierailija

    Päällykseen sopii todella hyvin myös valkohomejuusto!! Nam!!

  • 09.02.2012

    Vierailija

    Hei Tiina!

    Teimme juuri porkkanakakkua!
    Onnistui erittäin hyvin ja on todella maukasta, kuorrutetta ei ollut tarpeeksi koko kakun päälle, ainoastaan keskiosaan, joten maalasimme reunat mustikkamehulla. Heh, kyllä sitä leipoessa oppii aina uutta! Mukavaa kevään odotusta teille sinne!

  • 24.03.2012

    Hanna-Kaisa

    Suurkiitos tästä reseptistä! Kakku on todella hyvää ja varsinkin yhden yön jääkaapissa olleena entistä paremman makuista. Tein kuorrutetta puolitoista kertaisen määrän ja sitä jäi vähän yli, mutta liian kanssa pärjää ;)

  • 14.10.2012

    Vierailija

    hyvää oli

  • 26.10.2012

    Vierailija

    Tämä ohje on tosi hyvä ja toimii mutta palaa kyllä ainakin meen uunissa jos pitää koko ajan. Ja myös minä teen aina enemmän kuorrutetta ja lisään siihen appelsiinimehua ja se antaa kivaa lisämakua:)

  • 28.10.2012

    Vierailija

    Käytin juoksevaa margariinia ja kuorrutteesta tuli erittäin löysä. Itse kakku oli kuitenkin erittäin hyvää!

  • 16.12.2012

    Vierailija

    Tässä tapauksessa ei ole tarkoituskaan tehdä maidotonta kakkua, onhan kuorrutuksessa maitoa. Voi sis kehiin ainakin tähän kakkuun! :-)

  • 16.12.2012

    Vierailija

    Juoksevaa rasvavalmistetta ei koskaan kannata käyttää silloin, kun lopputuloksen tulee olla kiinteää, esimerkiksi juuri kuorrutukset.

  • 17.02.2013

    Vierailija

    Sovelsin tämän maidottomaksi, kuten aina kaikki muutkin leivonnaiset (allergia perheessä). Hirmuisen hyvää, onnistui hyvin kasvimargariinilla ja kuorrutteeseen laitoin GoGreen Vispiä tuore- /sulatejuuston tilalle.

    En kai ole sitten oikea leipuri, koska leivon maidottomasti - vaikka osaan soveltaa reseptejä myös näille vähemmistö-allergikoille sopivaksi? ;) Itse en edes erota voihin tai margariiniin leivottujen leivonnaisten eroja, yhtä herkullisia molemmat. Imo nämä vain ovat joitakin vanhan kansan "Voita sen olla pittää!" - perinteitä.

  • 23.02.2013

    Vierailija

    Tää on aivan törkeen hyvä resepti, tykkään!

  • 18.03.2013

    Vierailija

    Hyvää tuli vaikka epäonnistuin surkeasti ja unohdin sulatetun margariinin mikroon ja se jäi pois uuniin menneestä taikinasta...

    Kuorrutteen sen sijaan tein täysin ohjeiden mukaan ja tuloksena oli melkein pelkältä margariinilta maistuva ällö outous?

  • 26.09.2013

    Vierailija

    Herkullista

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta