KATSOMASI RESEPTIT
Thai-kesäkurpitsasalaatti
GL
MA
MU

Resepti: Maku 05/2016

Thai-ke­sä­kur­pit­sa­sa­laat­ti

Resepti: Maku 05/2016

Thai-ke­sä­kur­pit­sa­sa­laat­ti

Perinteisen kurkkusalaatin sijaan tehdään nyt thaimaustettu versio kesäkurpitsoista. Tämän kesäkurpitsasalaatin potku sopii melkein mille tahansa arkiruoalle!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 40 min

40 min
  • Valmista thaimaustettu kesäkurpitsasalaatti näin:

    Kiehauta vesi ja kalakastike. Lisää pippurit, limetinlehdet ja paloiteltu sitruunaruoho. Käännä lämpö pois ja anna liemen maustua kasvisten käsittelyn ajan.

    Pese ja leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi. Kätevimmin tämä onnistuu monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja kuutioi sipulit.

    Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Poista chilistä siemenet ja kuutioi puolikas palko.

    Siivilöi mausteliemi kattilaan.

    Nosta kasvikset liemeen. Sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri tai thaibasilika.

    Purkita thaimaustettu kesäkurpitsasalaatti heti puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin.

    Jäähdytä. Säilytä kylmässä.

    * Tällä ohjeella valmistuu noin 1/2 litraa kesäkurpitsasalaattia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    106 kcal
  • hiilihydraattia
    24.7 g
  • rasvaa
    0.2 g
  • proteiinia
    0.7 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Säilöntä

    Lisää suosikiksi

    Tulosta