Täytetty kalkkuna
MU

Resepti: Maku 04/2003

Täytetty kalkkuna

Resepti: Maku 04/2003

Täytetty kalkkuna

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 5 t 10 min

5 t 10 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
4 t 30 min
  • Sulata jäinen kalkkuna (5-6 kg) jääkaapissa kaikessa rauhassa 2–3 vuorokautta. Hidas, viileässä tapahtuva sulattaminen säilyttää kalkkunan mehevyyden.

    Tyhjennä kalkkunan maha. Ota maksa ja sydän talteen. Puhdista ja kuivaa vatsaonkalo huolellisesti talouspaperilla. Hiero suolaa ja pippuria kalkkunan pintaan.Voit sekoittaa mausteet myös pieneen määrään kasviöljyä ja sivellä kalkkunaa seoksella.

    Valmista täyte. Leikkaa leipäviipaleista ruskeat reunat pois. Kaada neste leipien päälle. Anna turvota. Leikkaa kuoritut omenat, aprikoosit ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Jauha tai hienonna leipäseos ja lisää juustoraaste, pähkinät, hedelmä- ja kasviskuutiot sekä mausteet.

    Täytä kalkkuna ja työnnä viimeisenä maksa ja sydän täyteen päälle. Sido täytetty kalkkuna vahvalla puuvillanarulla ja vapaalla tyylillä tai pujota kalkkunan koivet takapäässä olevan löysähkön nahan alle ristiin. Jos koivet tämänkin jälkeen näyttävät rehvakkailta,pujota rintalastan alta koivesta toiseen kaksi puista grillitikkua tukemaan kalkkunan ryhtiä paiston aikana.

    Työnnä lihalämpömittari rintapalan paksuimpaan kohtaan.Paista uunissa 125–150 asteessa kunnes mittari näyttää 75–80 astetta. Tee hunajasta,voista ja vedestä liemi,jota sivelet kalkkunan pintaan muutamia kertoja paiston aikana. Jos kalkkunan rintaosa alkaa tummua, peitä se alumiinifolion palasella. Voit kokeilla kypsyyttä myös pistämällä kalkkunaa esim.cocktailtikulla. Jos pistoskohdasta tuleva neste on punertavaa,jatka kypsentämistä kunnes neste on kirkasta.

    Anna kalkkunan lepäillä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.Leikkaa rinnan ja koipi-reiden välinen nahka auki. Paina koipi-reisi sivulle veistä apuna käyttäen ja leikkaa irti.Toimi toisen koipi-reiden kanssa samoin. Aseta palat paikoilleen.Leikkaa rintapalat rintalastaa myöten irti. Viipaloi rintapalat ja muotoile viipaleista ehjän näköiset ja aseta ne takaisin rintalastan päälle. Koristele kalkkunavati.Tarjoa kastikkeen, riisin ja hedelmä- tai marjahyytelön kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    866 kcal
  • hiilihydraattia
    17.2 g
  • rasvaa
    36.6 g
  • proteiinia
    116 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    1.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton


Laatinut:

Kuva:

Antti Hallakorpi

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta