Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Pieni määrä pekonia tekee suppilovahverotäytteestä mehevän.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Täyteläinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin.

    Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

    Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.

    Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kuullota sipuli pekonin rasvassa. 

    Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.

    Kumoa täyte vuokaan. Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin. 

    Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä, raikkaan salaatin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    201 kcal
  • hiilihydraattia
    16.1 g
  • rasvaa
    12 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (12)

79% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin7
  • Helppo5
  • Hurmasin vieraat3
  • Ei maistunut3
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Puolitoista litraa kuulostaa tosiaan isolta määrältä, mutta suppikset menevät kasaan paistettaessa. Saat kuitenkin maukkaan piirakan aikaiseksi myös pienemmällä sienisaaliilla.

  • 20.10.2014

    Vierailija

    Tuleeko tosiaan 15dl sieniä? Kuulostaa aika hurjalta määrältä... Muissa resepteissä sieniä tulee paljon vähemmän

  • Suppilovahverot on hyviä ja tänä syksynä niitä on ollut yllin kyllin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista, lisäsin punaleimaemmentalia ja reilusti tuoretta timjamia, tuli kyllä hyvää.

  • Lisäsimme pohjataikinaan 1/2 tl suolaa, joten pohjan maku on nyt kohdallaan. Täytteen maku on miedon perinteinen, joten mausteisemman piirakan ystävän kannattaa maustaa myös täytettä reippaammin!

Lisää kommentteja (8)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta