Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Valmista taikina. Nypi jauho ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja pane viileään. Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi. Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 40 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    201 kcal
  • hiilihydraattia
    16.1 g
  • rasvaa
    12 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (7)

  • 19.09.2011

    Vierailija

    pohja kaipaa ehkä vähän suolaa, muuten hyvä.

  • 25.09.2011

    Kirsi Laitinen

    Oletteko testannu mikä sopisi suppispiirakkaan pekonin tilalle. En syö punaista lihaa. Olen kokeillut ilman pekonia pelkillä suppiksilla, mutta jos tiedätte mikä siihen sopisi makua parantamaan niin mielelläni ottaisin ohjeista vaarin.

  • 25.09.2011

    Vierailija

    Aurajuusto tuo mukavasti makua. Toinen vaihtoehto voisi olla lorauttaa sherrya sienien joukkoon. Kalkkuna"pekonia" saa silloin tällöin saksalaisesta L-kaupasta, sopiiko se ruokavalioosi?

  • 02.10.2011

    Vierailija

    Tein pohjan ruisjauhoista, lisäsin pohjaan myös hieman suolaa. Laitoin täytteesseen lorauksen SweetChiliä ja persiljaa. Hyvää on

  • 06.10.2011

    Vierailija

    Mauton tulee tolla ohjeella, vaikka mausteet tuplattiin.

  • 15.10.2012

    Vierailija

    Tein voihin, laitoin suolaa pohjaan, tuplasin pekonin ja pippurin määrän, vaihdoin timjamin rakuunaan ja lisäsin täytteeseen punaleimaemmentalia ja oikein maukasta tuli :P

  • 21.10.2012

    Vierailija

    Hui. Jännittävät hetket käsillä. Ensimmäinen sieniruokani odottelee uunista pääsyä. :) Kävin metsäretkellä ja löysin paljon suppilovahveroita. Pakkohan niistä jotain on kokeilla tehdä. En ole ennen maistanut sientä! :o Lisäksi olen aikas toivoton ruuanlaittaja. Toivottavasti piirakasta tulee maukas, sillä vien sen tänään mukanani yllätykseksi äidin syntymäpäiville. Kiitän ohjeesta! :)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta