Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Pieni määrä pekonia tekee suppilovahverotäytteestä mehevän.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Täyteläinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin.

    Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

    Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.

    Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kuullota sipuli pekonin rasvassa. 

    Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.

    Kumoa täyte vuokaan. Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin. 

    Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä, raikkaan salaatin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    201 kcal
  • hiilihydraattia
    16.1 g
  • rasvaa
    12 g
  • proteiinia
    6.3 g
  • kuitua
    1.9 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (12)

77% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin7
  • Helppo5
  • Hurmasin vieraat3
  • Ei maistunut3
  • 19.09.2011

    Vierailija

    pohja kaipaa ehkä vähän suolaa, muuten hyvä.

  • 25.09.2011

    Kirsi Laitinen

    Oletteko testannu mikä sopisi suppispiirakkaan pekonin tilalle. En syö punaista lihaa. Olen kokeillut ilman pekonia pelkillä suppiksilla, mutta jos tiedätte mikä siihen sopisi makua parantamaan niin mielelläni ottaisin ohjeista vaarin.

  • 25.09.2011

    Vierailija

    Aurajuusto tuo mukavasti makua. Toinen vaihtoehto voisi olla lorauttaa sherrya sienien joukkoon. Kalkkuna"pekonia" saa silloin tällöin saksalaisesta L-kaupasta, sopiiko se ruokavalioosi?

  • 02.10.2011

    Vierailija

    Tein pohjan ruisjauhoista, lisäsin pohjaan myös hieman suolaa. Laitoin täytteesseen lorauksen SweetChiliä ja persiljaa. Hyvää on

  • 06.10.2011

    Vierailija

    Mauton tulee tolla ohjeella, vaikka mausteet tuplattiin.

  • 15.10.2012

    Vierailija

    Tein voihin, laitoin suolaa pohjaan, tuplasin pekonin ja pippurin määrän, vaihdoin timjamin rakuunaan ja lisäsin täytteeseen punaleimaemmentalia ja oikein maukasta tuli :P

  • 21.10.2012

    Vierailija

    Hui. Jännittävät hetket käsillä. Ensimmäinen sieniruokani odottelee uunista pääsyä. :) Kävin metsäretkellä ja löysin paljon suppilovahveroita. Pakkohan niistä jotain on kokeilla tehdä. En ole ennen maistanut sientä! :o Lisäksi olen aikas toivoton ruuanlaittaja. Toivottavasti piirakasta tulee maukas, sillä vien sen tänään mukanani yllätykseksi äidin syntymäpäiville. Kiitän ohjeesta! :)

  • 05.10.2014

    vierailija

    Pohjassa korvasin desin jauhoista kaura-ruis hiutaleilla , lisäsin vähän mustaleimaraastetta ja jätin kananmunan pois. Täytteestä jäi pekoni pois ja tilalle mustaleimaraastetta. Oikein hyvä ja maukas piirakka tuli

  • Lisäsimme pohjataikinaan 1/2 tl suolaa, joten pohjan maku on nyt kohdallaan. Täytteen maku on miedon perinteinen, joten mausteisemman piirakan ystävän kannattaa maustaa myös täytettä reippaammin!

  • Suppilovahverot on hyviä ja tänä syksynä niitä on ollut yllin kyllin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista, lisäsin punaleimaemmentalia ja reilusti tuoretta timjamia, tuli kyllä hyvää.

  • Tuleeko tosiaan 15dl sieniä? Kuulostaa aika hurjalta määrältä... Muissa resepteissä sieniä tulee paljon vähemmän

  • Puolitoista litraa kuulostaa tosiaan isolta määrältä, mutta suppikset menevät kasaan paistettaessa. Saat kuitenkin maukkaan piirakan aikaiseksi myös pienemmällä sienisaaliilla.

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta