Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu
Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Resepti: Apu 01/2007

Täyteläinen sup­pi­lo­vah­ve­ro­pii­rak­ka

Täyteläinen suppilovahveropiirakka on klassinen ja helppo sienipiirakka. Pieni määrä pekonia tekee suppilovahverotäytteestä mehevän.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 55 min

55 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Täyteläinen suppilovahveropiirakka valmistuu näin.

    Nypi jauhot, suola ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

    Painele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.

    Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Kuullota sipuli pekonin rasvassa. 

    Yhdistä kaikki suppilovahverotäytteen ainekset.

    Kumoa täyte vuokaan. Paista sienipiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin. 

    Nauti suppilovahveropiirakka lämpimänä, raikkaan salaatin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    141 kcal
  • hiilihydraattia
    11.3 g
  • rasvaa
    8.4 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.4 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Sienet


Laatinut:

Kuva:

Mika Haaranen

Kommentit (15)

81% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin18
  • Helppo13
  • Hurmasin vieraat10
  • Opin uutta4
  • Ei maistunut11
  • Kaikki meni5
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 11.09.2016

    Vierailija

    Ihanaa oli.

    • Onnistuin
    • Kaikki meni
    • 01.11.2015

      Vierailija

      Vähän jouduin ainesten puutteellisuudesta johtuen muuttamaan reseptissä olevia ainesosia. Pekonin korvasin kylmäsavu porsaanpaistilla ja kerman tilalle tuli osittain fraichea. Valkosipulia lisäsin myös. Tuli hyvää näilläkin aineksilla.

      • Helppo
      • Onnistuin
      • 05.10.2015

        Vierailija

        Erittäin maukas piirakka pienellä vaivannäöllä! Laitoin n. litran sieniä ja se riitti oikein hyvin. Pekonia laitoin hieman reilummin kuin ohjeessa (n. 50 g). Päälle punaleima Emmentalia ja tarjoiltaessa kaveriksi vihersalaattia ja reilusti tuoretta timjamia!

        • Puolitoista litraa kuulostaa tosiaan isolta määrältä, mutta suppikset menevät kasaan paistettaessa. Saat kuitenkin maukkaan piirakan aikaiseksi myös pienemmällä sienisaaliilla.

          Lisää kommentteja (11)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Sienet

          Lisää suosikiksi

          Tulosta