KATSOMASI RESEPTIT
Täyteläinen lohimoussekakku kylmäsavulohesta

Resepti: Maku 08/2016

Täyteläinen lo­hi­mous­se­kak­ku kyl­mä­sa­vu­lo­hes­ta

Resepti: Maku 08/2016

Täyteläinen lo­hi­mous­se­kak­ku kyl­mä­sa­vu­lo­hes­ta

Korvaa joulupöydän kalaruoat hyydytettävällä lohimoussella, jossa maistuvat mäti ja piparjuuri. Näyttävä kakku on kätevä valmistaa pari päivää ennen tarjoilua.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 8 t 30 min

8 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
8 t
  • Vuoraa rengasvuoka (vetoisuus 1 l) kelmulla. Öljyä vuokaa hieman, niin kelmu tarttuu kiinni helpommin. Asettele lohiviipaleet kauttaaltaan kakkuvuokaan.

    Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään.

    Hienonna kylmäsavulohi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon myös mäti. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää massaan. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.

    Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerma moussen joukkoon kahdessa erässä, jotta se ei menetä kuohkeuttaan.

    Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Liuota joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet samalla sekoittaen. Laske kattila kylmään veteen, jotta liivate jäähtyy hieman. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin. Täytä lohiviipaleilla vuorattu vuoka moussella.

    Kopauta vuokaa pöytään muutaman kerran, jotta mousse asettuu tiiviisti. Leikkaa ylimääräiset lohenpalat pois. Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

VINKKI

Hyydytettävän lohimoussekakun voi myös tehdä reilusti ennen joulua pakastimeen, sulattaa hitaasti ja koristella tarjolle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    319 kcal
  • hiilihydraattia
    2.5 g
  • rasvaa
    33 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    0 g
  • suolaa
    67.5 mg
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

lohi, Joulun kalaruoat


Laatinut:

Kuva:

Mika Rampa

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Joulun kalaruoat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta