KATSOMASI RESEPTIT
Tarte Tatin valmiista voitaikinasta
MU

Resepti: Maku 04/2013

Tarte Tatin valmiista voitaikinasta

Resepti: Maku 04/2013

Tarte Tatin valmiista voitaikinasta

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Ota voitaikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat reiluiksi lohkoiksi. Valele ne sitruunamehulla.

    Sulata voi isossa (Ø 25 cm) valurautapannussa, jossa myös kahva on uuninkestävä. Anna voin hieman ruskistua ja sekoita joukkoon sokeri. Vähennä lämpöä, jotta sokeri sulaa hitaasti. Nostele omenalohkot pannulle vieri viereen, pyöreä puoli alaspäin. Kuumenna hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes sokeri on karamellisoitunut.

    Kauli taikina hieman pannun halkaisijaa suuremmaksi kanneksi ja nosta se omenoiden päälle. Käännä taikinan reunat pannun sisäpuolelle. Pistele pinta haarukalla. Paista omenatorttua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna omenatortun vetäytyä 5 minuuttia ja irrota se pannusta reunoja pitkin veitsellä. Nosta tarjoiluvati omenatortun päälle ja kumoa torttu ylösalaisin vadille. Tarjoa tarte tatin hetken jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

    * Jos et omista uuninkestävää valurautapannua, voit siirtää karamellisoituneet omenat liemineen voidellun piirasvuoan pohjalle ja paistaa tortun uunissa ohjeen mukaan. Voit tehdä tortun myös pieniin annosvuokiin.

    * Valitse tarte tatiniin kiinteitä ja hapokkaita omenoita, jotka kestävät pannulla hajoamatta. Älä ylikypsennä niitäkään.

    * Tarjoa omenatorttu tuoreena, jotta täyte ei pääse kostuttamaan lehtevää voitaikinakuorta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    294 kcal
  • hiilihydraattia
    27 g
  • rasvaa
    19.8 g
  • proteiinia
    2 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Omenat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta