KATSOMASI RESEPTIT
Tarte tatin ruusukaaleista
MA

Resepti: Maku 05/2016

Tarte tatin ruusukaaleista

Resepti: Maku 05/2016

Tarte tatin ruusukaaleista

Suolainen ja makea sulautuvat tässä keikauspiirakassa kutkuttavasti toisiinsa. Ruusukaali ja vaahterasiirappi todellakin rokkaavat!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Valmista ruusukaalipiirakka näin:

    Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei muodostu sitkoa.

    Kääri taikina kelmuun ja siirrä se jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Huuhtele ruusukaalit ja poista kovat kannat ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja nosta ne uunivuokaan (Ø 22–24 cm), leikkuupinta alaspäin.

    Mausta ruusukaalit vaahterasiirapilla, öljyllä, kurkumalla, suolalla ja pippurilla.

    Paahda ruusukaaleja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.

    Ota vuoka uunista. Lorauta kaaleille tarvittaessa vielä 1 rkl öljyä.

    Kauli taikina jauhojen avulla pyöreäksi, hieman vuokaa suuremmaksi levyksi.

    Nosta taikinalevy ruusukaalitäytteen päälle ja painele se vuoan reunoille asti. Pistele taikina haarukalla.

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saa kauniin värin.

    Anna ruusukaalipiirakan vetäytyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    245 kcal
  • hiilihydraattia
    21.5 g
  • rasvaa
    15.7 g
  • proteiinia
    4.2 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Vegaaninen ruoka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta