KATSOMASI RESEPTIT
Tarte tatin punasipulista ja parsavaahto
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tarte tatin punasipulista ja parsavaahto

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Tarte tatin punasipulista ja parsavaahto

Ihana punasipulikeikaus saa kaverikseen vihreän ja kuohkean parsavaahdon. Talvisen ja keväisen yhdistelmä on yllättävä, mutta tosi hyvä!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Pohja

Täyte

Parsavaahto

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
20 min
  • Valmista punasipuli tarte tatin ja parsavaahto näin:

    Mittaa jauhot, leseet, timjami ja suola kulhoon. Nypi joukkoon voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä se palloksi. (Jos taikinasta ei saa palloa, lisää vielä tilkka vettä.) Jätä taikina kulhoon lepäämään.

    Kuori ja leikkaa punasipulit lohkoiksi. Sulata valurautapannulla (Ø 24 cm) voi, lisää sokeri ja keitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää sipulit ja kuullota hyvin miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mittaa joukkoon suola, pippuri ja etikka. Anna kiehahtaa ja nosta liedeltä.

    Kauli taikina hieman pannua isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla sipulien päälle. Taivuta taikinan reunat sipulien ja pannun reunojen väliin. Painele reunat pannun pohjaa vasten niin, että sipulit peittyvät kokonaan.

    Tee kuoreen reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

    Anna piirakan vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen. Aseta piirakan päälle paistinpannua suurempi lautanen ja käännä pannu nopeasti ympäri, niin piiras kääntyy tarjoiluastialle oikein päin. 

    Huuhdo parsat ja poista tyviosa. Leikkaa nuput erikseen. Keitä varsia ja nuppuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia varren paksuudesta riippuen. Kaada parsat siivilään ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.

    Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden kanssa sauvasekoittimella. Tarjoa piirakan kanssa parsavaahtoa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    234 kcal
  • hiilihydraattia
    17.7 g
  • rasvaa
    16.6 g
  • proteiinia
    3.4 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    1.1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Parsa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta