KATSOMASI RESEPTIT
Tanskalainen ruisvuokaleipä
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Tanskalainen ruisvuokaleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Tanskalainen ruisvuokaleipä

Tanskalaisen ruisleivän leipomiseen kuluu kaksi päivää, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin yli 2 vrk

yli 2 vrk
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
2 vrk
  • Mittaa vesi kulhoon. Lisää hiiva, hunaja, suola, rouhe ja siemenet. Sekoita joukkoon spelttijauhot ja 1 dl ruisjauhoja. Peitä kulho liinalla, ja anna levätä huoneenlämmössä yön yli.

    Alusta taikinaan 2 dl ruisjauhoja ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Tässä työvaiheessa taikinakoukuilla varustettu yleiskone on hyvä apu, sillä taikina on raskas työstettävä käsin.

    Voitele yksi kahden litran leipävuoka tai kaksi litran leipävuokaa. Nosta taikina vuokaan, tai tehdessäsi kaksi leipää puolita taikina ja nosta vuokiin. Tee taikinaan muutamia reikiä haarukalla. Peitä vuoka liinalla ja anna leivän kohota huoneenlämmössä noin 6 tuntia.

    Pistele leivän pintaan uudestaan muutamia reikiä. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Ota vuoka uunista, voitele leivän pinta voilla ja nosta takaisin uunin alatasolle 2 1/2 tunniksi. Ota vuoka uunista ja irrota leipä vuoasta. Nosta leipä takaisin uuniin vielä 1/2 tunniksi.

    Anna leivän jäähtyä hieman kättä lämpimämmäksi ja kääri se sitten folioon. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    212 kcal
  • hiilihydraattia
    14.3 g
  • rasvaa
    14.1 g
  • proteiinia
    7.2 g
  • kuitua
    5.8 g
  • suolaa
    1.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

munaton


Laatinut:

Kuva:

Johanna Myllymäki

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta