KATSOMASI RESEPTIT
Syyrialainen pitaleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Syyrialainen pitaleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Syyrialainen pitaleipä

Pitaleipä muodostaa paistettaessa onton taskun, joka on kuin luotu täytettäväksi. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja tai kikherneitä, kasviksia ja kastikkeita. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 kpl

Tee näin 1 t 25 min

1 t 25 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta sekaan jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.

    Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa kahdeksaan palaan. Pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi. Kauli palat noin 5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi ja nosta leivinpaperille.

    Pane pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Vedä leivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja nosta uuniin noin 5 minuutiksi.

    Ota pitat uunista ja jäähdytä.

    VINKKI Pitaleipä on mahtava ateria lihan, kalan, kasvisten tai juustojen sekä salaatin ja tsatsikin tai hummuksen kanssa. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja, kebablastuja, savukalaa, avokadoa tai kikherneitä ja oliiveja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    241 kcal
  • hiilihydraattia
    40.3 g
  • rasvaa
    5.9 g
  • proteiinia
    6 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta