KATSOMASI RESEPTIT
Syksyn suosikki: kantarellipiirakka

Resepti: Maku 05/2005

Syksyn suosikki: kan­ta­rel­li­pii­rak­ka

Resepti: Maku 05/2005

Syksyn suosikki: kan­ta­rel­li­pii­rak­ka

ARVIOI
3.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Sekoita rasva ja hiivaleipäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

    Puhdista ja pilko sienet kuumalle pannulle. Anna nesteen haihtua sienistä välillä sekoittaen. Lisää pannulle rasva ja purjo. Pyöräyttele sieni-purjoseosta muutaman minuutin ajan ja kaada joukkoon ranskankerma ja keittoainekset. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Mausta seos kirvelillä.

    Sekoita vähän jäähtyneeseen täytteeseen munat ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle lopuksi juustoraastetta.

    Paista kantarellipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Peitä kantarellipiiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

    •Käytä piirakkaan myös muita sieniä. Haperot, tatit ja loppukesän suppilovahverot sopivat täytteeseen mainiosti. Heikkona sienivuotena piirakka syntyy viljellyistä, pakastetuista tai säilötyistä sienistä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    163 kcal
  • hiilihydraattia
    6.3 g
  • rasvaa
    13 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Sienet

    Lisää suosikiksi

    Tulosta