KATSOMASI RESEPTIT
Syksyn mehevimmät kurpitsapiirakat

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Syksyn mehevimmät kur­pit­sa­pii­ra­kat

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Syksyn mehevimmät kur­pit­sa­pii­ra­kat

Söpöt kurpitsapiirakat koristellaan kauniilla punoskannella. Katso vaihe vaiheelta -kuvat ristikkokuvion tekoon reseptin lopusta.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 5 min

3 t 5 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
2 t 20 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Näin valmistat kurpitsapiirakat:

     

    Nypi kylmä voi, jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (40 cm x 20 cm).

    Taittele levy kolmikerroksiseksi, kauli levy uudestaan ja taittele samoin. Nosta taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Toista kauliminen ja jäähdytys vielä kaksi kertaa.

    Kuori kurpitsa. Paloittele se muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle pellille. Lisää öljy, siirappi ja mausteet. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

    Kauli voitaikina isoksi levyksi. Voitele kaksi pientä pataa (vetoisuus noin 4 dl) ja leikkaa niihin sopivat taikinapalat. Säästä loppu kaulittu taikina koristeluun.

    Kaada kurpitsat vuokiin. Sekoita munat, ranskankerma, juustot, siemenet ja mausteet keskenään. Kaada seos täytteen päälle.

    Leikkaa lopusta taikinasta vajaan sentin suikaleita. Asettele padan koosta riippuen 4–6 taikinasuikaletta pitkittäin padan päälle. Nosta joka toinen suikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale. Laske nostetut suikaleet alas ja nosta nyt ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät alas. Asettele taas taittokohtaan uusi taikinasuikale ja jatka, kunnes ruudukko on valmis.

    Voitele ruudukko munalla. Paista kurpitsapiirakoita 200-asteisen uunin alatasolla 40–50 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    299 kcal
  • hiilihydraattia
    20.1 g
  • rasvaa
    22.6 g
  • proteiinia
    4.4 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Ristikkokuvion aloittaminen

Nosta 4–6 taikinasuikaletta (padan koosta riippuen) pitkittäin padan päälle.

Ristikkokuvion taikinasuikaleet

Nosta joka toinen taikinasuikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale.

Taikinasuikaleiden punominen

Laske nostetut suikaleet alas ja nosta ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät alas.

Valmis punoskuvio

Nosta taas taittokohtaan uusi suikale ja jatka myös keskikohdan toiselle puolelle, kunnes ruudukko on valmis.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Suolainen piirakka

    Lisää suosikiksi

    Tulosta