KATSOMASI RESEPTIT
Suven suloisin mansikka-raparperipiirakka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Suven suloisin mansikka-ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Suven suloisin mansikka-ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

Makeus ja kirpeys samassa paketissa. Kannellinen mansikka-raparperipiirakka koristellaan suloisilla pienillä sydämillä.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Taikina

Täyte

Vuokaan

Voitelu

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Nypi jauhot, voi, sokerit ja suola murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Pilko mansikat neljään osaan ja poista tupsut. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.

    Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 27 cm). Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohjataikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan.

    Kaada täyte pohjan päälle. Kauli kansilevy ohueksi ja leikkaa pintaan kuvioita veitsellä tai sydänmuotilla. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni.

    Voitele piirakan pinta munalla.

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa ja peitä se foliolla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

    Tarjoa mansikka-raparperipiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    251 kcal
  • hiilihydraattia
    33.5 g
  • rasvaa
    11.4 g
  • proteiinia
    2.8 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta